Iubirea este un lucru puternic

025.02Comentariu: În New York au fost deschise locuri de injectare supravegheată a drogurilor. Aici, dependenții de droguri își pot injecta legal drogurile și pot cere ajutorul unui medic.

Practic, modelul lor este că, dacă aveți de gând să consumați droguri, lăsați-ne să vă învățăm cum să o faceți în siguranță. Asta spun organizatorii.

Vorbim despre administrarea intravenoasă a unor substanțe grave. Oamenii nu trebuie să se ascundă, nu vor fi arestați. Poți să faci un duș, să-ți speli hainele. Și totul este gratuit. Cum ți se pare această soluție de a nu interzice, de a nu băga în închisoare și de a nu-i prinde?

Răspunsul meu: Interdicțiile nu au niciun efect. Tot felul de pedepse nu au niciun efect. Doar iubirea.

Întrebare: Înseamnă că, permițându-le să facă toate acestea, putem să le explicăm încet ceva, să vorbim despre ceva?

Răspuns: Ei chiar vor renunța la aceste droguri pentru tine, din simplul fapt că le oferi aceste condiții. Vor simți atitudinea ta față de ei. Acest lucru înlătură jumătate, chiar mai mult, din motivele pentru a face o injecție.

Întrebare: Se poate ca în acest fel să rezolvăm problema mondială a drogurilor?

Răspuns: Nu, nu se poate rezolva atât de ușor. Pentru aceasta trebuie să reconstruim societatea. Dar pe măsură ce societatea devine din ce în ce mai blândă, mai înțelegătoare și acceptă corect toți oamenii, toate problemele negative vor dispărea.

Iubirea este un lucru puternic, trebuie doar să o trezești corect. Iar corpul ne va da o reacție. Nu imediat, dar dacă există grupuri mari de oameni cu această abordare comună, atunci veți vedea ce se va întâmpla. Oamenii vor lupta cu mâinile și cu dinții pentru un astfel de guvern care îi tratează în acest fel—cu iubire.

Întrebare: Cum putem dezvolta un astfel de guvern care să trateze oamenii cu iubire?

Răspuns: Acest lucru se poate face doar prin Cabala. Pentru ca o persoană să înțeleagă natura, să o studieze pe sine, cât de imposibil și dificil este acest lucru, cât de mult se poate influența prin intermediul altora. Acesta este un proces.

Întrebare: Crezi că drumul către iubirea pe care o radiezi pentru celălalt este doar prin înțelepciunea Cabala? De ce se angajează Cabala în a radia iubire?

Răspuns: Deoarece Cabala în sine este știința iubirii, știința Creatorului, a influenței și atitudinii Sale față de creație, față de persoană. Până acum este studiată de grupuri mici ici și colo, masele încă nu înțeleg nimic. Dar când aceasta va intra în masă, în curent, va spulbera totul cu iubire! La fel cum o alunecare de teren coboară din munți.

Va fi o forță enormă. Nu există nimic mai înalt, mai mare sau mai puternic decât o astfel de iubire.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 6/9/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed