Iubirea există doar deasupra egoismului

Întrebare: Dacă mă corectez pe mine în așa fel încât pot să îmi iubesc soțul necondiționat, idiferent cum este el, tot i-aș observa defectele?

Răspuns: Dacă îi cer forței de sus să mă corecteze și să mă ajute să îmi văd soțul fără condiții, atunci îl văd complet corectat. Asta se numește „Iubirea va acoperi toate păcatele”.

Similar, o mamă nu vede niciun defect în copilul ei, din moment ce pentru ea, el este cel mai bun, cel mai deștept și cel mai frumos.

Întrebare: Așa deci, mă ridic deasupra nemulțumirii mele pentru o anumită calitate a soțului meu, cer să îmi corectez atitudinea mea față de iubire și apoi subit îmi pare totul bine?

Răspuns: Singura modalitate să ajungi să iubești este corectându-te pe ține însuți. Nu încerc să trec cu vederea defectele partenerului și să mă mint, ci mă ridic deasupra acestora pentru că vreau să îl iubesc așa cum este.

Dar corecția trebuie să înceapă cu iubirea pentru prieteni. Până când nu vom începe să corectăm relațiile dintre noi toți, nu vom fi capabili să corectăm relațiile din familie. Acesta este motivul pentru care instituția familiei se deteriorează și va continuă să o facă. Se va ajunge în punctul în care copiii își vor omorî părinții, iar părinții își vor devoră copiii la propriu.

Comentariu: Dar oamenii caută iubire romantică, nu iubire pentru prieteni.

Răspuns: Asta pentru că oamenii caută materialul, iubirea egoistă, pe care nu o vor găsi niciodată. Iubirea există doar deasupra egoismului și ar trebui să o căutăm în noi înșine.

Nu este nevoie să caut ceva atractiv să iubesc. În momentul în care realizez ce este iubirea adevărată, ar trebui să caut un partener care înțelege de asemenea cum să o obțină.

Și în cazul acesta, nu contează dacă ne place sau nu cum arată celălalt. Aș apela la o persoană înțeleaptă, i-aș spune despre dorință mea de a mă căsători și el mi-ar găsi un partener potrivit cu care să îmi pot întemeia o familie corectă.

Astfel de soți vor să găsească iubirea care este deasupra lor. Din acest motiv nu sunt interesați de înfățișarea și caracterul partenerului ci doar de dorința acestuia de a clădi o relație bazată pe iubire împărtășită care este deasupra oricărui defect. Ei înțeleg că fiecare are nevoie să se corecteze pe sine și astfel se vor apropia și se vor conecta.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: