Jocul dăruirii

Întrebare: Nu înțeleg cum Kelim (vasele) GE (Galgalta ve Eynaim) s-au spart. Ele sunt Kelim de dăruire și nu este nicio restricție asupra dăruirii, nu este așa?

Răspuns: Nu există așa ceva, dorințe de dăruire (vase, Kelim). Un vas poate doar să primeasă. Creatorul a creat voința de a primi plăcere.

Ființele create pot dărui numai dacă primesc proprietate de iubire de la Lumină. Numai atunci are ființa creată un ecran, abilitatea de a simții dorința iubitului înăuntru și de a o umple cu Lumină pentru că a acceptat dorința celuilalt ca pe a sa, așa cum este scris: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Un vas este o ființă creată și ea acționează numai într-un singur fel: Doar primește și nu are nimic de dat. Kelim al Galgalta ve Eynaim sunt de asemenea voința de a primi plăcere (dorință) și atunci când își pierd ecranul (intenția de dăruire), primesc Lumina pentru automulțumire și se sparg.

Este numai dorință și Lumină, una sau alta. Creatura este făcută numai din dorința de primire, dar dacă are un ecran anti-egoist, atunci proprietatea primită de la Lumină o ține în sus, ca un magnet care ține o bucată de metal. În acest caz, creatura rămâne în dăruire. Dar, de îndată ce Lumina dispare, dorința devin imediat egoistă, datorită naturii sale. Nimic nu poate fi făcut fără ea.

Oricine dintre noi poate fi pus în asemenea condiții care ne vor forța să abandonăm stilul de viață civilizat, rafinat și să ne întoarcem la stare primitivă. Totul depinde de corecții. De îndată ce corecțiile dispar, dorința egoistă este complet expusă, dezvelită. Dacă sunt adăugate corecții, apărem ca dorințe de dăruire.

De aceea, Kelim de Galgalta ve Eyanim primește exact ca AHP. Singura diferență este că primele sunt mai iluminate și nu așa de grosiere ca ultimele; deci, ele pot suferi o corecție care le va face să pară ca dăruire. Dar, de îndată ce Lumina și ecranul dispar, ele imediat se întorc în Kelim de primire, exact ca celelalte.

Sunt ușor de reformat, dar totuși ele cer corecție. Ființa creată nu este altceva decât voința de a primi plăcere (dorința).

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 12/7/10, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: