Judecă pe fiecare după o scală de merit

Întrebare: În Cabala există un principiu: „judecă pe fiecare după o scală de merit”. Comunicarea zilnică obișnuită cu alți oameni este mai simplă sau mai grea pentru un cabalist?

Răspuns: Un cabalist nu are nicio problemă de comunicare în viața de zi cu zi, el interacționează liber cu absolut toți. Însă, interacționarea pozitivă cu tovarășii săi de grup (prietenii), este pentru el o mare problemă.

Nu este pentru el nicio problemă în justificarea altor oameni, fiindcă el înțelege perfect că fiecare care face ceva în jurul lui este o mică creatură egoistă. Așa că, el nu vede pe nimeni ca fiind cineva care face rău sau bine.

Întrebare: Dar, pe parcursul vieții lor, cabaliștii au trăit multă presiune negativă de la oamenii care sunt opuși lor. Au fost respinși, exilați din casele lor, etc. Și, totuși, ei găsesc justificare la aceste acțiuni?

Răspuns: Acestea nu au fost făcute de oamenii aceia în sine. Totul este influența Luminii Superioare – fie făcută de cabalistul însuși, fie prin efectele asupra lui din extern, din lumea înconjurătoare. Acestea îi sunt lui făcute pentru a justifica și mai mult Lumina Superioară și a fi în adeziune cu ea – pentru a depune efort și mai mare pentru a rămâne în calitatea de dăruire.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 3/09/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: