Justificând creditul încrederii

Întrebare: Am primit un enorm credit din lumea superioară, care este plusul dorinţelor noastre, iar toată lumea a primit o imensă dorinţă şi chiar o mai mare aspiraţie pentru spiritualitate, pe care eu nu am reuşit să o primesc singur.

În lumea corporală, diferitele societăţi au diferite modalităţi de a se descurca cu oamenii care nu sunt în stare să îşi plătească datoriile: gărzi, poliţia, omul poate fi închis şi poate fi chiar distrus fizic. Cum se întâmplă asta în spiritualitate? Ce se va întâmpla cu noi dacă vom eşua să înapoiem aceast enorm credit al încrederii?

Răspuns: Dacă o persoană din lumea noastră are aşa de multe mijloace de a obligă o altă persoană să îşi plătească datoria, fie prin guvern fie prin alte mijloace, atunci crezi că Creatorul are mai puţine mijloace? Are mult mai multe mijloace pentru a o face. Nu este nicio problemă, El te va forţa să o faci.

Aceasta este esenţa căii suferinţei: Dacă eşuezi să obţii scopul în maniera uşoară, confortabilă, convenabilă şi benefică şi eşuezi să faci ceva nou în fiecare zi, în alte cuvinte, dacă eşuezi să „îţi plăteşti datoria”, atunci, în final, vei înceta să îl mai simţi pentru două sau trei zile, dar apoi totul se acumulează şi începe să lucreze.

De aceea trebuie să înţelegem foarte clar şi să ne fie frică de asta, cu adevărat frică, pentru că Profeţi au scris lucruri îngrozitoare. Atunci când forţele începe să ne împingă de la spate către scopul iniţial al creaţiei şi asta nu se întâmplă prin conducerea noastră voluntară din faţă, se simte ca o suferinţă îngrozitoare, pentru că suferinţele ne sunt date la nivelele mineral, vegetal şi animal pentru a ne ajuta să înţelegem că trebuie să ne mişcăm către un nivel mai înalt, nivelul uman.

Iar tranziţia de la un nivel la altul este foarte dificilă! Vedeţi cât de mult suferă întreaga lume şi nu înţelege că trebuie să facă doar o singură mişcare în sus. Nu înţelege! Şi va continua să moară de foame şi să se distrugă – miliarde de oameni vor muri şi nu vor fi în stare să înţeleag asta.

De aceea trebuie să încercăm să explicăm repede asta, nouă înşine şi restului lumii.

Din lecţia virtuală din 26.2.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: