Justificând titlul de Popor Ales

Întrebare: Sunt creștin. De 2000 de ani am ucis evrei în numele lui Isus și asta este vina noastră.

Sunt coordonatorul unui grup de lucru care conduce dialogul iudeo-creștin din Rusia. Am mers împreună cu “Conferinta Ruso –Evreiasca”in locurile unde au fost crime în masă ale evreilor și am ridicat monumente pe care am scris “Iertati-ne”.

Astăzi este timpul să recunoaștem și să exprimăm regretul nostru poporului evreu pentru ceea ce am făcut. Acum, Europa culege exact ceea ce a făcut acum 2000 de ani, când evrei au fost expulzați și trimiși către camerele de gazare. A existat deci un preț aparent pentru căința și regret pentru poporul Israel, pentru “poporul ales”.

Răspuns: În ceea ce privește faptul că poporul evreu este “poporul ales” aș spune că acest lucru trebuie să fie justificat. Dacă a fi ales înseamnă a căpăta ceva, asta este ceea ce trebuie să facă evreii. Cât despre căința și exprimarea regretului, noi toți trebuie să ne ridicăm deasupra inamicului comun, ego-ul, care arde cu adevărat în noi. Dacă începem să facem asta, vom simți atunci că suntem într-un nivel complet diferit de dezvoltare și nu va mai fi nevoie de nici o justificare.

Ceea ce faceți este un comportament uman natural, dar înțelepciunea Cabalei primește și salută cu bucurie doar faptale care sunt într-adevăr îndreptate către o conexiune între oameni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed