Justiția Viitorului

265Întrebare: În articolul „Ultima generație”, Baal HaSulam a atins subiectul justiției în viitor. Ma intereseaza parerea ta despre asta. Aș vrea să știu: va fi dreptate în generația viitoare?

Răspuns: În viitor, omul se va judeca pe sine știind și înțelegând cum să realizeze această judecată asupra sa. Totul va exista doar de dragul binelui comun, colectiv. Și așa-numitele tribunale îi vor ajuta pe toți să se ridice deasupra lor și să se conecteze între ei și cu Creatorul.

Ele vor permite fiecăruia să vadă la ce nivel se află, ce trebuie să corecteze încă și ce conexiuni cu ceilalți pot duce la corectarea lui.

Întrebare: Dacă motivația omului care trăiește în ultima generație este aceea de a simți apropierea de Creator, de calitatea dăruirii și de a deveni ca El în calități, atunci se poate întâmpla ca respectul pe care îl primește din partea societății să fie să-l alimenteze și nu tocmai contopirea cu Creatorul?

Răspuns: Este practic același lucru.

Întrebare: Se pare că lucrez pentru respectul din partea societății?

Răspuns: Nu, aceasta este o recompensă absolut egoistă. Ceea ce se înțelege aici este cu totul diferit.

Lucrez pentru societate și sunt gata să fac orice pentru ea. Dar pentru a-mi oferi egoismului energia necesară pentru a lucra, trebuie să iau combustibil din această societate. Prin urmare, fac tot ce pot pentru a obține o recompensă din asta. Și răsplata este să primesc energie de la ea, astfel încât să pot da totul societății dincolo de egoismul meu.

Întrebare: Se pare că instanțele nu trebuie să judece, ci să educe o persoană?

Răspuns: Desigur. Ei ar trebui să se angajeze în progresul lui spiritual și să creeze intenția corectă într-o persoană.

Întrebare: Crezi că asta se va întâmpla în viitor?

Răspuns: Acest lucru se poate întâmpla chiar și astăzi. Sa speram.

KabTV „Spiritual States” 1/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: