Karl Marx despre Evrei

Întrebare: Karl Marx a scris în „In problema evreiască” : „Banul este zeul gelos al Israelului, în fața caruia nu poate exista nici un alt Dumnezeu. Banul ii degradează pe toți dumnezeii omului – și ii transformă în mărfuri. Banii reprezintă valoarea universală auto stabilită a tuturor lucrurilor. Ei, prin urmare, au jefuit întreaga lume – atât lumea oamenilor cat și natura – de valorile sale specifice. Banul este esența înstrăinată a muncii omului și a existenței omului, iar această esență instrainata îi domină și ei o venerează.

„Dumnezeul evreilor a devenit secularizat și a devenit zeul lumii. Factura este adevaratul zeu al evreului. Dumnezeul lor este doar o factura iluzorie de schimb. …

„Iudaismul nu a putut crea o lume nouă. El ar putea atrage doar noi creații și condiții pentru lume în sfera activității sale, deoarece practica ce necesita rațiunea interesului personal, este pasiva și nu se extinde la voință, ci găsește în sine largirea ca rezultat al dezvoltarii continue a condițiilor sociale. …

„Numai cand iudaismul va atinge poziția dominantă universală va face omul înstrăinat, natura înstrăinată si instrainabila, obiecte vandabile supuse robiei, nevoii egoiste si tranzacționarii.

„Vanzarea [verausserung] este aspectul practic al instrainarii [Entausserung]. Omul, atâta timp cât este în ghearele religiei, este capabil de a întruchipa natura sa esențială numai prin transformarea ei în ceva străin, ceva fantastic, deci sub dominația nevoii egoiste el poate fi activ, practic și să producă obiecte în practică, numai prin punerea produselor sale și a activitatii sale, sub dominația unei ființe extraterestre și conferind semnificație unei entități extraterestre – banii – lor.

„Emanciparea socială a evreului este eliberarea societății de iudaism”.

Întrebare: Cum este posibil să invinuiasca un popor întreg și să-l compare cu restul oamenilor ?

Răspuns: Ca savant, Karl Marx a fost complet logic și corect, sustinand că, în mod specific, la evrei sunt trăsăturile caracteristice și comportamentul cel mai egoist.

Și nu poate fi altfel, deoarece în mod special acest grup de oameni a fost la un înalt nivel spiritual, în trecut, de la care a căzut toată lumea prin egoismul lor prejudiciabil. Aceasta este, de asemenea, ceea ce se spune în Tora, dacă evreii cresc, ei cresc mai mult decât oricine. Dar, daca ei cad, ei cad sub toată lumea. Absolut (in valoare absolută), ego-ul lor este cel mai mare !

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: