Korah – trezorierul Faraonului

În timpul anilor de sclavie egipteană, Korah a fost trezorierul Faraonului și a sperat că evreii vor rămâne în Egipt și el va fi singurul manager al trezoreriei regale.

Korah a sperat să schimbe în dăruire tot ce a fost egoist în natura lui.

Comentariu: A fi trezorierul Faraonului nu este o trăsătură negativă?

Răspuns: Din contră, a fost deștept! Cineva care este inteligfent nu este considerat a fi înțelept, este mai degrabă cineva care știe ce să facă cu inteligența lui.

Deci, „a fi singurul manager al trezoreriei regale” înseamnă să-ți iei misiunea de a transforma acțiunile de primire în dăruire. Acest lucru înseamnă obținerea sfârșitului corectării (Gmar Tikun), prin transformarea întregii bogății a egoului în dăruire.

În ciuda caracteristicilor sale excepționale, Korah nu a îndrăznit niciodată să-l înfrunte pe Moise, dar soția lui i-a ridicat permanent încrederea în sine și l-a convins că nu a fost inferior lui Moise și Aaron în niciun fel. Din păcate, Korah a ascultat cuvintele ei.

Aici se repetă același lucru care i s-a întâmplat lui Adam HaRișon (Primul Om). „Șarpele” și-a făcut treaba.

Femeia reprezintă dorința de primire din noi și această dorință îți sune că poți face mai mult și că, pentru asta, nu ai nevoie să fii conectat cu Moise. Dar Moise este calitatea de Bina pură.

Astfel, când Korah devine rupt de Bina, el nu se mai poate ocupa de trezoreria regală, fiindcă trezoreria se referă la forțele egoiste care pot fi transformate treptat în unele altruiste.

Din KabTv „Secretele Cărții Eterne” 20/05/ 2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: