La 125 de grade de realizare

209Întrebare: Când citim un roman, ne imaginăm în moduri diferite ce este descris în el. Dacă luăm, de exemplu, o astfel de replică: „Paris. Ea stătea pe verandă”, apoi o sută de oameni care l-au citit și-ar imagina un alt Paris și un alt personaj.

Cum percep cabaliştii care citesc, de exemplu, Studiul celor Zece Sefirot  în acelaşi fel?

Răspuns: Ei îl percep în diferite adâncimi. Faptul este că aceeași propoziție poate fi percepută la 125 de grade de realizare și, prin urmare, o ating diferit, dar în același stil, în aceeași direcție și în aceeași înțelegere. Este oarecum asemănător cu modul în care ne imaginăm personajul romanului pe care l-ați dat ca exemplu stând pe verandă,.

Întrebare: Dar dacă, să spunem, luăm al cincilea grad de realizare, la figurat vorbind, atunci toți cei care se află pe el percep acest material complet în același mod?

Răspuns: Da. Nu este la fel în lumea noastră? Dacă ajungi într-un anumit loc geografic, atunci vezi acolo același lucru ca și ceilalți. Doar sentimentele tale sunt subiective, rămân ale tale, dar totuși, când te așezi împreună și vorbești, vei vorbi despre niște lucruri comune și în același timp fiecare va vorbi subiectiv despre unele lucruri.

KabTV “Am primit un apel. Cărţi recomandate” 12/12/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: