La ce ar trebui să sperăm?

Întrebare: Ai spus că tu eşti un expert numai în predarea înţelepciunii Cabala şi că încă nu ai obţinut o completă corectare finală. Atunci la ce ar trebui noi să sperăm, cei care suntem abia începători?

Răspuns: Nimeni nu a atins, de fapt, o completă corectare finală. Este un nivel foarte înalt, dar toată lumea trebuie să îl atingă.

Grupul lui Rabi Şimon şi Baal HaSulam au atins o relativă corectare finală. Este imposibil să atingi finala corectare completă, decât dacă toţi oamenii, sau mai exact toate sufletele, sunt corectate. Asta pentru că trăim într-un sistem care este conectat reciproc.

Vă spun sincer că eu sunt la un nivel intermediar, dar cu siguranţă este suficient pentru a vă învăţa. Dacă aş fi fost la un nivel mai înalt nu aş fi fost capabil să o fac.

Baal HaSulam spune în articolul său, „Profeţia lui Baal HaSulam”, că a cerut în mod special să fie coborât din nivelul său înalt pentru a putea să se exprime şi să transmită metoda Cabala.

Câteodată, nivelurile învăţătorului şi al studentului în înţelepciunea Cabala sunt deconectate şi nu este întotdeauna posibil să le depăşească. Ar putea un profesor de la o academie de artă să predea unui copil de cinci ani să înveţe să cânte la vioară? Nu, deoarece asta fac învăţătorii de la şcoala de muzică. Atunci când copilul creşte, va învăţa de la învăţători mai profesionişti, până când va ajunge la un expert.

Ne vom continua avansarea împreună, iar învăţătorul nostru comun este Creatorul.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 07.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: