La ce duce conexiunea dintre calitățile Creatorului și creație?

232.08Întrebare: În Studiul celor Zece Sefirot , Baal HaSulam scrie că patru lumi s-au format într-un punct al spațiului contractat. „Olam” (lumea) vine de la cuvântul „Alama” (ascundere). S-au format patru ascunderi, patru filtre. De ce au fost necesare aceste filtre?

Răspuns: Cert este că nimeni nu a creat nimic intenționat. Dar, deoarece există o opoziție între calitatea Creatorului  de a umple și calitatea creației de a fi umplută, ele formează patru etape de influență reciprocă, interdependentă în interacțiunea dintre ele.

Prin urmare, din lumina însăși, stadiul zero devine primul stadiu în care lumina se răspândește în dorință. Dorința începe să o simtă și se schimbă în măsura în care devine restricționată. Și apoi ea tot primește în sine toată lumina. Această stare se numește lumea infinitului.

În Studiul celor Zece Sefirot, acest lucru este analizat în detaliu, deoarece cunoștințele despre cele patru etape ale expansiunii luminii sunt de bază în știința Cabala.

Cu alte cuvinte, acestea sunt opțiuni pentru combinarea a două calități: calitățile Creatorului și ale creației, adică calitățile dăruirii și primirii. Aceste combinații de conexiune oferă patru variante de ascundere, pe care mai târziu începem să le descoperim în noi înșine și să le schimbăm în conformitate cu acestea.

Din KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 10/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed