La ce este conectată libertatea de alegere?

528.01Întrebare: Care este libertatea de alegere a omului?

Răspuns: Există libertate de alegere la nivel de zi cu zi, care privește fiecare om. Și modul în care o manipulează este treaba lor.

Și există libertatea de alegere care îi privește pe oamenii care doresc să o folosească pentru a urca la un alt sistem de realizare. Aceasta este o zonă complet diferită. O numim spirituală deoarece este construită nu pe calitatea primirii, ci pe calitatea dăruirii.

Libertatea de alegere constă în faptul că omul intră într-un astfel de mediu, se pune sub astfel de influențe care îl vor ajuta să creeze în sine o calitate care să depășească calitățile sale egoiste. Și, în ciuda egoismului său, el poate acționa anti-egoist.

Și cum este posibil acest lucru dacă egoismul este întreaga sa natură, el este tot el? Aici, începem să lucrăm în echipă, într-un grup, și apare o calitate specială a dăruirii (ridicându-ne deasupra egoismului nostru), pe care o dobândim în timpul procesului de dezvoltare adecvată prin studiul Cabalei.

Apoi începem să simțim că ne putem ridica cu adevărat peste calitățile, dorințele, calculele și acțiunile noastre obișnuite, logice, egoiste, într-o zonă complet diferită în care acționăm deasupra egoismului nostru. Acest lucru este legat de libertatea de alegere și de senzația sistemului de guvernare al lumii superioare.

Adică, toate acestea depind de mediul cu care comunică omul și datorită căruia se expune influenței speciale a acestui mediu potrivit. Într-un anumit sens, vrea să se deconecteze de lumea noastră, nu să o supună.

Drept urmare, are ocazia să înțeleagă, să raționeze și să simtă calitatea pe care o numim credință mai presus de rațiune. Și apoi, pe măsură ce se dezvoltă, începe să simtă al doilea sistem de control construit nu pe influențe egoiste, ci pe dăruire și dragoste.

KabTV „O conversație cu participanții la proiectul de curs integrat” , 19.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: