La limita deconectării

Întrebare: Când simte o persoană că Faraon trage rezultatul muncii sale?

Răspuns: După multe urcări și coborâri alternative, o persoană formează o anumită atitudine față de ele. Ea este în constantă evoluție și ameliorare și în final, începe să aprecieze urcările și coborârile, nu în ceea ce privește ascensiunile și coborârile stării de spirit, dar în raport cu puritatea dorinței sale arzătoare pentru scop.

Astfel, chiar dacă ea se găsește într-o coborâre, nu o examinează în funcție de starea sa de spirit, ci în funcție de cât timp poate rămâne conectată la Creator în timpul coborârii și nu este separată de El. Există astfel de stări în timpul unei coborâri, când persoana vede că nu poate păstra obiectivul. Totuși, ea încearcă să se alăture obiectivului, dar nu ajunge să o facă; cu alte cuvinte, nu este vorba de o deconectare totală.

De fapt, este vorba despre locul în care ea descoperă Faraonul și simte forța interioară care aparține a ceva din nimic, care o trage de picioare în jos, în mlaștină. Faraon se revelează în îmbinarea dintre o stare și o altă stare, dar nu este tocmai o coborâre.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 08.04.2014, Shamati 86

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed