La limita pătrunderii în Lumea Spirituală

Întrebare: A fost dorința de cunoaștere vreodată un obstacol pentru dezvoltarea Cabalei?

Răspuns: Setea de cunoaștere a dat la o parte lupta pentru obținerea Lumii Superioare și oamenii au început să se angajeze în înțelegerea lumii materiale. De la mijlocul secolului al XVII-lea a existat interes pentru știință și artă, iar apoi s-a produs revoluția tehnologică. Aceasta a eclipsat lupta umanității pentru cunoașterea spirituală.

Dacă un om este interesat de posibilitățile revelării secretelor naturii acestei lumi și de obținerea lor, de ce să se angajeze în ceva intangibil, de neînțeles? Așa a apărut primul strat al dorinței de cunoaștere.

Dar, la începutul secolului XX, a devenit clar că știința s-a epuizat și, către sfârșitul secolului, mulți oameni de știință au spus deja că epoca științei a ajuns la final și nu mai are încotro să se dezvolte. Azi, cu toții sunt de acord cu acest lucru.

Deci, nu mai este nimic în lume ca să putem descoperi și care să fie cu adevărat un progres deosebit. Există chiar teorii despre încheierea cunoașterii.

Știința Cabala explică faptul că a câștiga cunoaștere este o metodă umană și provine din capabilitățile noastre. Noi nu explorăm ceea ce este lumea. Explorăm lumea așa cum ne este ea dată de simțurile noastre.

Lumea este o noțiune dată nouă de către simțurile noastre. Trebuie deci să introducem un cadru clar, adică unde sunt granițele înțelegerii noastre. Și se dovedește că este foarte clar, simplu și aproape. În principiu, simțim deja acest lucru.

În acest fel, știința care a strălucit peste 150 de ani practic s-a stins și, de aceea, suntem acum în pragul pătrunderii în Lumea Spirituală.

Cabala a prevăzut asta în urmă cu mii de ani. S-a văzut clar că la sfârșitul anului 2000, când înțelegerea tuturor celor 10 Sfirot a celei de a treia Lumi a fost completă, un sentiment al sfârșitului lor va începe să apară, precum și înțelegerea că va fi o pătrundere spre zona superioară.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 07/10/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: