La mijlocul terenului intre Bine si Rau

Intrebare: Scopul creatiei este de a simti Creatorul in acelasi fel in care simti o persoana langa tine. Dar este oare posibil sa il simti pe Creator in felul acesta?

Raspuns: Noi construim simturile spirituale (vasele) in noi, care ne ajuta sa il simtim pe Creator la fel de clar cum simtim un prieten. Abilitatea de a distinge diferenta, diferentele intre mine si altcineva este proprietatea care formeaza in mine abilitatea de a simti ceva din afara mea, care este Creatorul.

Sunt pus intr-o stare in care pot sa invat ce sunt la fel ca ce este in afara mea. Si toti acesti oameni nu mi-au fost dati ca sa ii folosesc in mod egoist si sa imi gasesc un loc mai bun in aceasta lume. Dimpotriva, mi-au fost dati sa ii folosesc cu un scop: pot sa le daruiesc, in felul acesta invatand ce este daruirea.

Incep se recunosc ca oamenii traiesc in propria lor realitate care este separata de mine, si scopul lor nu este doar sa ma serveasca pe mine. Ating toate aceste subtitluri ale perceptiei (ce eu si celalalt inseamna) si prin asta incep sa pot sa il simt pe Creator.

In felul acesta justific creatia, care este creata in asa fel ca sa pot fi in stare sa incep sa ating realitatea de la cel mai de jos, mizerabil punct  (aceasta lume), dar pe de alta parte este absolut independent si separat de spatiul spiritual. Aceasta imi permite sa imi primesc independenta, si de la acest punct pot sa incep sa ating realitatea.

.Pot face restrictii prin a taia „Eu” de la mine si de la altii si la sfarsit stabilesc singur ca o entitate separata, in „mijlocul al treilea al Tifferet”. Asta atunci cand totul este in afara mea: binele, raul, Creatorul si fiintele create. In acelasi timp, ma ridic pe mine deasupra „mea”si devin un punct liber suspendat. De fapt, am fost in stare sa balansez toate aceste forte care ma influenteaza si care ar ramane in echilibru absolut in timp ce „Eu” am fost in mijloc, plutind in aer!

Eu raman in mijloc total independent si liber pentru ca fortele care ma influenteaza de sus si jos se echilibreaza una pe alta. Si am facut asta singur! Deci pot vedea ce vreau in timp ce sunt in acest punct liber de mijloc, asa numita „linie de mijloc”, mijlocul al treilea al Tifferet, fara sa il numesc in vreun fel. Decid ca vreau spiritualul,Creatorul, care este in afara intregului sistem. El este sursa a toate, si eu il vreau pe El.

Din partea a 4a  Lectia zilnica de Cabala 10/14/10, “Invatarea Cabalei si a esentei ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: