La punctual de cotitură al istoriei

Întrebare: De ce societatea umană s-a dezvoltat astfel? Nu puteam să evităm toate marile tragedii din istoria noastră? Iar acum suntem iarăşi într-o stare pe care nimeni nu o înţelege!

Răspuns: Totul a fost foarte clar… până în zilele noastre. De acum înainte, totul este de asemenea clar, cu excepţia evenimentelor pe care le vom determina de fapt în viitor, noi oamenii, noi toţi, prin liberul nostru arbitru, şi acesta este motivul pentru care nu este predeterminat. Până acum nu am avut nicio şansă şi toată istoria s-a derulat conform unor legi stricte de dezvoltare la nivelurile mineral, vegetal, animal şi uman.

Din Cabala, învăţăm că lumea noastră a fost creată ca rezultat al creaţiei dorinţei de a primi plăcere. Această unică fiinţă creată a fost spartă în multe părţi, ca rezultat al evoluţiei sale şi, după spargere, părţile au căzut la nivelul lumii noastre şi au creat patru nivele ale acesteia: mineral, vegetal, animal şi vorbitor.

Aceste patru forme ale dorinţei trebuie să se unească din lumea noastră inferioară (egoistă) şi să urce la sursa lor, la rădăcina lor, unde a fost creată o singură dorinţă unică.

Acesta este motivul pentru care întreaga noastră istorie este o mişcare către unitate care este obţinută prin războaie, prin acţiuni reciproce, artă, comerţ – prin toate acţiunile în care ne conectăm şi începem să ne înţelegem mai bine unul pe altul, adoptându-ne atributele unul altuia şi astfel devenind incorporaţi unul în altul.

Această unitate (care momentan este egoistă), are loc în ultima etapă a dezvoltării civilizaţiei noastre, capitalismului, adică sub medierea capitalului, dezvoltarea industriei şi comerţului, care au fost baza pentru stabilirea economiei globale, relaţiilor politice şi sociale care ne-au condus la o societate globală egoistă. Dezvoltarea egoismului în oameni a dus la dezvoltarea industrialismului, care a făcut ca toată umanitatea să se unească în mod egoist.

Apoi am descoperit tot răul egoismului şi am decis dacă să ne lăsăm purtaţi de curentul care ne-a adus aici sau să îl corectăm printr-o unitate corectă.

Aceasta este soluţia şi decizia noastră liberă. Până acum, istoria noastră a fost predeterminată, dar în momentul în care trebuie să luăm o decizie pentru mai departe, nu ştim ce se va întâmpla. Ca sa fiu mai exact, ştim ce se va întâmpla în fiecare dintre cazuri, dar depinde de societate să determine care dintre ele va fi!

 

ură al istoriei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: