Lacrimile Nu Vor Ajuta

Intrebare: Acum, că există o furtună în America și oamenii sunt îngrijorați, putem transmite mesajul nostru catre ei prin inimă si nu prin minte?

Răspuns: Da, se pare că eu nu scriu romane romantice, si nu-mi pot exprima sentimentele atat cât mi-aș dori. Sunt construit diferit, eu pot să plâng atunci când văd o formulă, atunci când mă uit la componentele sale, la fel ca în medicină atunci când un pacient care se uită la testele sale medicale vede o catastrofă reflectată în ele. S-ar părea că acestea sunt doar numere, dar ele evoca o furtună de emoții.

Aici este aceeași lucru. Perturbăm legea de bază a naturii, legea  echilibrului, e ca și cum as indoi o tijă de fier -la un moment dat se rupe, dar intre timp timp pare că încă mai avem o marjă de siguranță. Acesta este modul în care se întâmplă întotdeauna: există o limită cu privire la cât de departe poti sa te duci, dar nu trebuie să treci de această limită.

Noi ar trebui să explicam acest lucru oamenilor în moduri diferite. Aici este rădăcina tuturor necazurilor noastre. Ar trebui să le spunem adevărul: Am putea plânge cu ei, dar nu va ajuta. Plansul este doar o nebunie, și trebuie defapt sa localizam problema reală. Problema reală este că mergem împotriva legilor naturii. E de ajuns să ne uitam la statisticile  dezastrelor naturale, chiar și în ultimul an. Nu contează că experții nu sunt întotdeauna de acord cu privire la caracterul lor antropic. Într-un fel sau altul, ele provin de la legile naturii, și așa trebuie să aspirăm spre echilibru.

Am fi putut face aceasta mai din timp și atunci nu ar fi existat o criză economică, o criză în familie, în educație, etc. Dar astăzi o criză generală este revelata în intensitate mare în multe aspecte. De ce? E pentru că nu am corectat dezechilibrul atunci când primele semne au fost minore. „Ei bine, ce dacă există mai multe divorțuri? Ce daca copiii sunt indisciplinați? Deci, ce se întâmplă dacă mass-media este corupta? Ce dacă putem cumpara si vinde orice „Noi nu acordam atenție ego-ului în creștere,care ne departeaza tot mai mult de echilibru  , iar rezultatul acestui lucru va fi un colaps total. În primul rând este dezvăluit în economie, apoi în catastrofele naturale, apoi în foamete la nivel mondial, etc.

Așa că nu trebuie să întârziem. Trebuie să le explicam oamenilor științific de ce echilibrul, homeostaza, sunt  esențiale. Sunt destule articole și dovezi solide cu privire la acest lucru.

Din partea a 4-a Lectia zilnica de Cabala 10/31/12, „Matan Tora (Dăruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: