Luarea deciziilor conform mecanicii cuantice = Înțelepciunea Cabalei

În știri (ScienceDaily) “O nouă modă prinde formă în psihologia științifică care nu folosește doar fizica cuantică să explice gândirea (câteodată) paradoxală a omului, dar ajută cercetătorii să rezolve anumite contradicții din rezultatele studiilor anterioare.

“’Am acumulat atât de multe paradoxuri regăsite în domeniul cunoașterii și în mod expres în luarea deciziilor’ spune Wang, profesor asociat în comunicare și Directorul departamentului de Comunicare și Psihologie al laboratorului Universității de stat din Ohio.”

“De fiecare data când intervine ceva care nu corespunde teoriilor clasice, îl catalogăm de multe ori că fiind un lucru “irațional”. Dar, din perspectiva cunoașterii cuantice, anumite descoperiri nu mai sunt iraționale. Sunt în concordanță cu teoria cuantică și cu modul în care, într-adevăr, se comportă oamenii.”

“Munca lor sugerează că a gândi în mod cuantic, în mod special să nu urmezi abordările convenționale bazate pe teoria clasică a probabilităților, permite oamenilor să ia decizii importante în fața incertitudinii și ne permite să ne confruntăm cu probleme complexe în ciudă resurselor noastre mentale limitate. …”

“Cunoașterea cuantică este ceea ce se întâmplă când oamenii trebuie să facă față ambiguității mentale. Uneori nu suntem siguri despre cum să simțim sau simțim ambiguu ce variantă să alegem sau trebuie să luăm decizii în lipsă de informații. …”

“Atât timp cât ne pregătim opțiunile, ni le și imaginăm cu ochii minții noastre. Pentru o perioadă, toate opțiunile co-există cu un grad potențial diferit de alegerea lor. Acestea sunt superpozițiile. Și atunci când nu avem ce alege, celelalte opțiuni încetează să existe pentru noi.”

“Sarcina modelării acestui proces matematic este dificilă în mare parte, deoarece orice rezultat potențial adaugă dimensiuni ecuației. …”

“Cu abordarea cuantică, Wang și colegii ei argumentează că multe aspecte diferite și complexe ale comportamentului uman pot fi explicate cu același set limitat de axiome.”

Comentariul meu: Nu noi suntem cei care luăm deciziile. Singura noastră decizie este dacă să fim integrați în unitate, folosind forța mediului înconjurător corect, pe care putem să-l construim noi înșine.

Doar în acest mod putem determina toate celelalte decizii, care sunt absolut derivate din această decizie liberă. Vezi articolul “Libertatea” scris de Baal HaSulam. Cu alte cuvinte, principiul superpoziției spune că ne determinăm acțiunile în funcție de gradul de asemănare ale acestora cu principiul categoric mai înalt al dăruirii, conexiunii și dragostei.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: