Lecţiile de Cabala, partea 3

Întrebare: Dacă scopul studiului înţelepciunii Cabala este revelarea Creatorului, atunci cu ajutorul căror unelte Îl vom revela? Putem să vedem microbii printr-un microscop şi stelele printr-un telescop, dar prin ce putem să revelăm forţă superioară?

Răspuns: Forţă superioară este revelată în relaţiile mele cu prietenii, cu care studiez în acelaşi grup. În măsura în care îi tratez pe ceilalţi cu dragoste, grijă şi compasiune, să le ofer cel mai important loc în viaţa mea şi să dezvolt în mine forţa dăruirii în relaţia cu ei, eu revelez o reţea de conexiuni dintre noi.

Această reţea există de la bun început. Noi nu o creăm, ci doar construim uneltele pentru revelarea ei.

Conexiunea noastră există deja şi a existat din totdeauna; noi doar o revelam pentru a simţi cum curg în ea forţele dăruirii şi iubirii care crează sentimentul Creatorului în noi.

Întrebare: Unde este revelată forţă superioară: în sentimente sau în minte?

Răspuns: Forţă superioară este revelata în sentimente şi apoi în minte.

Studiul se face pe baza surselor Cabaliste care include două părţi.

O parte este dedicată studiului structurii universului, extinderea lumilor, Partzufim, Sefirot şi sufletele şi cum a fost creat totul înainte ca o persoană să se descopere pe ea însăşi aici, în această lume, existând într-un corp biologic şi să simtă dorinţa de a-şi descoperi rădăcinile, sursa sa.

Atunci când o persoană face această descoperire, începe să o studieze, ridicându-se de jos în sus: de la el însuşi, aşa cum există astăzi, prin prietenii din grupul de zece, către dobândirea întregii scări de nivele spirituale, adică a tuturor forţelor coborâte în ea, gradual, recunoscându-le din ce în ce mai mult..

Ambele părţi de studiu: studiul structurii universului şi creaţia sa de sus în jos, de asemenea şi urcarea înapoi, din realitatea în care ne regăsim astăzi, are numai un singur scop: pentru a descoperi forţa superioară a dăruirii numită Creator.

Din emisiunea de pe KabTV “O viaţă nouă” 7/20/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: