Legământ cu întreaga lume

929Întrebare: Există vreun legământ cu profesorul? Sau este posibil doar cu prietenii și cu Creatorul?

Răspuns: Este același lucru. Tot ceea ce o persoană vede în fața sa îi este dat acum pentru a se putea dezvolta spiritual. Trebuie să facă un legământ cu profesorul, cu prietenii săi și cu întreaga lume, pentru a obține adeziunea cu Creatorul. Acesta este scopul.

Întrebare: Înseamnă că, în timp ce o persoană nu l-a atins încă pe Creator, există prieteni și alți oameni înaintea sa și, desigur, trebuie să încheie un legământ cu ei, pentru că nu-L simte pe Creator, dar îi simte pe ei.

Dar de ce atunci, când el este deja în conexiune cu forța superioară, este imposibil să încheie un legământ direct cu Creatorul? De ce trebuie totuși să lucreze cu oamenii?

Răspuns: Pentru că aceasta este starea în care o persoană Îl poate dezvălui pe Creator, se poate apropia de El și Îl poate simți. Prin urmare, un astfel de legământ are loc în conexiune cu întreaga lume, cu întregul univers, cu tot ceea ce o persoană poate simți cu cele cinci simțuri și cu sursa acestei stări—Creatorul.

Întrebare: Nu există Creator fără un Kli (vas)?

Răspuns: Nu pot exista sentimente fără acesta. Imaginează-ți că nu vezi și nu simți nimic din ceea ce te înconjoară. Ar fi doar vid! Ce ai detecta în el?

Cu toate acestea, prin natura minerală, vegetală, animală și prin oameni, Creatorul îți vorbește; El îți trimite unele semnale.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 28/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: