Legati intr-o singura retea

Intrebare: Cum vezi  Studiul celor zece Sefirot? Pentru mine, pare ceva total abstract. Cum ar putea cineva sa il scrie?

Raspuns: Ai dreptate. Cand am ajuns prima data la Cabala si am vazut ca foloseste termeni neinteligibili pentru a descrie unele interrelatii neclare intre cine ce stie, nu am inteles ce fel de intelepciune, sistem de credinta sau religie este. Era pur si simplu foarte straniu, ca si cand ai citi despre ceva cu care nu esti deloc familiarizat, ca si gasirea unui jurnal al unui strain.

Apoi, pentru o lunga perioada am invatat-o si studiat-o pe de rost si am incercat sa o fac sa aiba sens. Multumita relatiei apropiate cu profesorul meu si activitatile mele de diseminare, am inceput sa inteleg ca studiind legaturile nefamiliare dintre obiecte nefamiliare le evoc influenta asupra mea. Apropo, asta este destul de obisnuit in lumea noastra: Incepem sa avem de-a face cu lucruri total nefamiliare pentru noi, invatam despre ele si devine clar pentru noi.

Dupa cativa ani de studiu, acelasi lucru mi s-a intamplat si mie: Am inceput sa simt mult mai clar ca exist int-o retea de conexiuni intre oameni. Cu certitudine nu erau intre trupuri, ci intre esentele lor, intre dorintele si gandurile lor. Toata lumea face parte din aceasta retea: Cei care au trait in aceasta lume, traiesc in ea sau nu s-au nascut inca in ea, dar exista acolo ca egali, indiferent de trupurile lor fizice.

Tot ce am invatat din intelepciunea Cabala s-a transformat in explicatia acestor legaturi, de la cele mai puternice la cele destramate. A explicat conditiile prin care aceste legaturi se imbunatatesc, de ce depind calitatile acestor legaturi, limitarile faptelor noastre si multe altele. Aceasta perceptie era in mare parte teoretica, sub forma retelei de conexiuni intre „eul” fiecarui individ. Apropo, am scris despre aceasta retea creata de forta superioara, intre toate lumile incluzand a noastra in prima mea carte de Cabala in 1983.

Cu cat depui mai mult efort asa incat reteaua dintre „eul” tau si „eul” celorlalti sa fie descoperita, cu atat este mai puternica  influenta acestei retele pe care o evoci asupra ta (Lumina Inconjuratoare, Lumina care Reformeaza, Lumina Torei), iar aceasta retea, conexiunile reciproce ale intregii creatii, iti devine din ce in ce mai clara. Astfel, lumea noastra paleste in contrast cu reteaua superioara a fortelor care determina totul.

Dupa aceea, devine destul de clar care dintre eforturile (dorintele) tale evoca anumite  reactii in retea. Totusi, o miscare constienta incepe (actiune constienta)  printr-o incluziune (daruire) corecta in retea.

Prin obtinerea acestei retele (lumea spirituala, aceste legaturi) incepem sa obtinem intreaga dezvoltare a lumii noastre: sa ne apropiem in directia acestei retele si sa descoperim eul (Creatorul) in ea. Incepem sa intelegem motivele crizei globale si solutiile sale pentru a grabi includerea noastra in retea – in lumea superioara, in atributiile iubirii si daruirea care domneste acolo.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: