Legaţi prin conexiune reciprocă

264.01Comentariu: Astăzi lumea a căpătat o dimensiune globală, în care oamenii simt că sunt cumva interconectați.

Cabala este chemată să schimbe complet valorile și prioritățile și să le aranjeze în așa fel încât relațiile umane să fie construite pe principiul „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți”, sprijin reciproc și așa mai departe.

Răspunsul meu: Nu avem unde să scăpăm de asta! Vom ajunge oricum la această decizie. Cabala pur și simplu ne oferă posibilitatea de a face acest lucru.

Când se adună așa-numitele G8, G20 și nu numai forurile politice sau economice, ci și orice alte organizații publice, ei vorbesc despre necesitatea colaborării.

Astăzi, toată lumea înțelege că este nevoie de colaborare, altfel lumea va exploda sau se va împrăştia.

Întrebare: Dacă toată lumea înțelege acest lucru, atunci ce oferă Cabala care este nou?

Răspuns: Cabala nu oferă nimic. Scrie: „Prieteni, ați înțeles corect că lumea este una și suntem la cheremul unei forțe mondiale comune care acționează centripet asupra noastră, aducându-ne mereu mai aproape de interdependența reciprocă. De la an la an devenim mai dependenți unii de alții și, mai mult ca sigur, nici măcar nu putem rupe această legătură”.

Acest fapt nu s-ar schimba dacă un stat dorește să se separe, să se retragă din comunitatea mondială sau să încerce să-şi asigure un fel de economie de subzistență și astfel să se izoleze de alții. Nu va ajuta.

Astăzi, toate statele, toți oamenii de pe Pământ sunt conectați din interior prin natura însăși, cu niște legături invizibile, astfel încât să nu se poată izola în niciun fel. Oamenii de știință, politologii și sociologii vorbesc despre asta și toată lumea înțelege acest lucru foarte bine.

Singurul lucru pe care nimeni nu-l are este puterea sau știinţa cum să ajungă la această unificare, sau de unde să obțină puterea care este opusă egoismului nostru care încearcă să ne separe, să ne despartă și să ne îndrume să ne suprimăm unii pe alții.

Cum ne putem asigura că în loc de această forță centrifugă, vom dezvălui forța centripetă?

Comentariu: Dar oamenii nu simt această legătură.

Răspunsul meu: Nu vorbim despre o persoană obișnuită. Vorbim despre oameni care gestionează statul, societatea și dezvoltarea tehnologică. Ei înțeleg către ce se apropie lumea, că astăzi nicio țară nu se poate separa una de cealaltă pentru că suntem părți mici ale naturii.

Natura  ne-a adus într-o stare în care suntem interconectați. Și nu putem rupe această legătură reciprocă.

KabTV “Prim-plan. Europe astăzi” 1/26/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: