Libera alegere si diseminarea

Intrebare: Te superi, uneori, pe cate cineva si, mai tarziu, privind inapoi, regreti, pentru ca iti amintesti de la Cine a venit asta?

Raspuns: Nu ma supar, atat timp cat asta nu tine de libera alegere a cuiva.  Daca asta ar tine de capacitatea de libera alegere a cuiva, as putea sa devin cu adevarat furios. Prin libera alegere inteleg ca se preocupa de raspandirea intelepciunii Kabbalah. In acest caz, ia aminte: Asta nu are nimic de-a face cu Creatorul. Asta este conectata direct la simtul de raspundere a persoanei. Aici sunt neiertator.

Intrebare: Dar, totul vine de la Creator?

Raspuns: Nu, asta nu. Raspandirea eficienta, in mod corect si bine a Kabalei tine de liberul arbitru al cuiva, este datoria fiecaruia si trebuie sa vada de ea. Altfel, de ce studiem Kabbalah? Pentru ce avem nevoie de ea? Ramanem doar ca animalele. Noi suntem umani, doar in masura in care folosim intelepciunea corectarii, care ne-a fost acordata. Este datoria noastra sa coboram Lumina, pentru corectia noastra. Cand o persoana nu isi indeplineste partea sa, sau o face insuficient, mai ales cand i se ofera o oportunitate, nu pot sa trec peste asta.

Este singurul lucru care ma infurie si altceva, nimic. In toate celelalte domenii, nici macar nu am puterea sa fortez o persoana sa faca, sau nu, ceva. Ma refer, in mod special, la libera alegere si la faptul ca i-a fost data persoanei ca s-o foloseasca.

Intrebare: Libera alegere implica si studiul, nu doar diseminarea?

Raspuns: Implica studiile, atitudinea fata de grup, cartile de Kabbalah, profesor si Creator: tot ce are legatura cu partea individuala si avansarea  generala spre  scop.

Uneori o persoana trebuie sa treaca prin stari proaste. Trebuie sa le experimenteze. Liberul sau arbitru devine mai puternic, atunci cand persoana trece singura prin suferinte. Nu pot interveni. Altfel, as actiona ca si Creatorul, din exterior, de Sus, insa nu este corect si nu imi este permis.

Intrebare: Deci, exista doua tipuri de libera alegere: una cu adeziune (diseminare) si alta fara (starile dureroase)?

Raspuns: Nu. Este una si aceeasi, caci ambele demonstreaza atitudinea cuiva fata de cresterea sa spirituala. Sunt complet conectate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed