Libertate din punctul de vedere occidental

294.2Întrebare: Occidentul crede că democrația este cea mai bună metodă de interacțiune între oameni cu libertatea, toată lumea poate vorbi, etc. De ce încearcă să prezinte acest sistem în așa fel? Se presupune că America a fost construită pe libertate și drepturile omului.

Răspuns: Problema este că devine neprofitabil să păstrezi un sclav, i se dă libertate. Este la fel ca în lumea antică.

Când un sclav putea să se îngrijească de sine și stăpânul său, stăpânul îl păstra. Când au început să se dezvolte tot felul de mecanisme și dispozitive, munca sclavului nu a devenit la fel de productivă, deoarece lucra doar sub bici.

Aș prefera să nu lucreze sub presiune; prin urmare, îi voi da libertate, dar el îmi va da cât am nevoie și va păstra ceva și pentru el. Se presupune că va avea libertate, dar voi primi și mai mult de la el.

Totul se reduce la productivitate. Dacă este profitabil, sclavului i se dă libertate. Cum s-a făcut cu Africa? Când s-a pus întrebarea că sclavii ar trebui hrăniți, ei le-au dat libertate și au plecat.

La urma urmei, oamenii nu părăsesc țările cu resurse atât de bogate degeaba. Pur și simplu nu vor să-și asume povara. Anterior, ei pompau totul de acolo, dar pentru a pompa productiv, era necesar să construim și să învățăm.

Întrebare: Care este cel mai optim regim pentru dezvoltarea umană?

Răspuns: Nu știu cum să-l numesc. Cel mai probabil, „ultima generație”. Poate sună prea cool sau amenințător, dar, în general, aceasta este ultima generație egoistă, sau trecerea la una altruistă. Dar acesta este altruism real, nu ceea ce înțelegem prin el astăzi.

KabTV „Am primit un apel. Ce este Democrația?” 12.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: