Libertate fără limite

Întrebare: Cel care îl descoperă pe Creator obţine libertate sau trebuie încă să treacă prin diferite etape pentru a obţine asta?

Răspuns: Dacă obţii chiar şi un singur procent din calitatea Creatorului, devii complet liber de egoismul care este revelat în tine. Şi apoi apare un alt nivel de egoism; „şarpele” interior se ridică din nou şi spune: „Încă sunt aici!” Iar tu trebuie să te ridici din nou deasupra lui.

Întrebare: Dar să faci un efort să te ridici deasupra lui durează zile, chiar luni. Asta înseamnă că în acest timp nu sunt liber şi experimentez libertatea numai după ce mă ridic deasupra din nou?

Răspuns: Tu vrei să măsori stările spirituale abordându-le cu instrumente materiale.

Problema este că obţii libertatea doar pentru un moment şi numai pentru a deveni conştient că încă mai sunt niveluri fără libertate, peste care trebuie să te ridici din nou până când obţii măsura corectării depline.

Întrebare: Ridicându-mă deasupra egoismului meu, devin liber de el şi nu de Creator?

Răspuns: Creatorul reprezintă calitatea iubirii şi dăruirii. Cum pot aceste calităţi să nu fie considerate libertatea? Dacă vrei doar să dărui, să emani iubire, nu ai limite în asta.

Remarcă: Dar încă nu sunt liber. Sunt dependent de aceia cărora vreau să le dărui, dacă ei primesc sau nu, etc.

Comentariul meu: Nu, este un mod diferit de a gândi. Şi, de aceea, este imposibil să îl explic în contextul gândiri noastre obişnuite, de zi cu zi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 02.07.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: