Libertate și instincte

Întrebare: Războiul sexelor este cea mai fascinantă bătălie pe care omul începe încă din copilărie.

La vârstă de 5-7 ani deja vedem o mare diferență între băieți și fete; confruntări și conflicte încep între aceste două grupuri, și pe de altă parte ei simt atracție.

Cum putem explica acest joc care continuă de-a lungul vieții?

Răspuns: Omul este cea mai mizerabilă și plină de defecte parte a naturii. Toată natură inanimata, plantele și animalele se comportă în funcție de instincte. Leul și leoaică sau elefanții nu se întreabă cum să se poarte unul cu celălalt.

Totul este clar pentru ei și totul se petrece conform legilor naturii care îi controlează. Fiecare dintre ei știe ce are de făcut și așa se comportă. Viața lor este mult mai simplă decât a omului.

Dar omului i s-a dat libertatea de a acționa, liberul arbitru, din moment ce este la un nivel mai înalt de dezvoltare decât animalele. Omul poate decide singur cum ar trebui să fie o relație corectă între bărbat și femeie, ca și multe alte forme de comportament și atitudine către societate, natură, forță superioară și viață noastră în general. Toate astea nu deranjează animalele și nici măcar pe oameni când nu sunt foarte dezvoltați.

Dar oamenii dezvoltați se gândesc la acestea și atunci când formează relații trebuie să acționeze artificial în loc să își urmeze instinctele. Este esențial să studiem natura bărbatului și a femeii pentru a conștientiza starea noastră actuală și starea finală pe care trebuie să o atingem.

Pe bază acestora, noi trebuie să construim un asemenea sistem de relații între bărbați și femei pentru împlinire reciprocă, un sistem pe care chiar natura l-ar fi creat dacă ar fi avut această sarcină.

Pentru a realiza asta, avem mult de învățat. Este imposibil să rezolvăm asta singuri fără a cunoaste cele mai profunde legi ale naturii, natura umană și scopul final al acestei evoluții. Este necesar să înțelegem natura bărbatului și a femeii pentru a afla de ce suntem așa cum suntem și nu diferiți, și la ce tipuri de relații trebuie să ajungem. Este evident că trebuie să ne completam.

Deși nu pare că oamenii ar înțelege asta. Psihologia bărbaților și femeilor este un domeniu de cercetare nou, este abia la început. Și în plus, nu știm nimic în legătură cu natură generală și psihologia interioară a unei persoane: opinia mea despre lume, eu însămi, viață și perspectivă mea.

Noi nu înțelegem și nu ne putem imagina imaginea viitoare a bărbaților și femeilor, cum vor fi ei peste o sută sau o mie ani. Noi trebuie să știm cum ar trebui să fie relația ideală între bărbați și femei în fiecare moment din axă timpului. Dar nu avem nici cea mai mică idee.

Astfel, nu putem oferi copiilor noștri o educație completă la acest subiect fără să știm ce să le spunem. Acest subiect important este absent și din curiculumul școlar. Toate astea aduc dezorganizare în viețile noastre și multe dezamăgiri, probleme chiar tragedii. Este evident că o asemenea educație este necesară, și înțelepciunea Cabala ar putea oferi un ajutor neprețuit aici.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed