Libertatea imaginară și adevărată, Partea 6 – Libertatea adevărată

Întrebare: Este “ieșirea din tine” spre iubirea pentru alții, libertate imaginară sau adevarată?

Răspuns: Aceasta este libertatea. Asta deoarece atunci când mă ridic deasupra mea și aleg iubirea pentru alții, nu doar mă mut pe mine lânga alții, și în locul egoismului o altă persoană mă înrobește.

Nu. Eu ies din mine, pășesc spre alt nivel al existenței și astfel, mă detașez de mine.

Încetez să văd lumea aceasta sub aceeași formă în care o văd datorită celor cinci simțuri egoiste, și încep să mă uit la ea prin cele cinci simțuri altruiste: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, si Malchut. Acestea sunt simțuri complet diferite.

Încep să văd lumea noastră ca eternă, infinită și întreagă, și mă văd și pe mine în acelasi fel. Si acea parte egoistă care întotdeauna m-a ținut și nu mi-a dat drumul, nu mă mai poate ține; sunt detașat de ea și îmi incep zborul liber.

Acum nu mai sunt limitat în nici un fel, nici în a realiza dragostea, nici în a realiza conexiunile dintre oameni, și în nimic altceva. Intru într-un spațiu nou care nu mai este închis în “oala” acestei lumi; “eu-l” meu e determinat de conexiunea mea cu lumea.

Tot ce este înafara mea este tot “eu-l” meu deoarece am pășit într-un alt spațiu printr-un singur punct, care în principiu este ceea ce m-a trezit. În mod specific în acest punct, datorită căruia într-un anumit fel m-am simțit într-o oală, părăsesc acest spatiu închis. Orice altceva rămâne în oală.

Va continua..

Din emisiunea de pe Kab TV “Ultima generaţie” din 11.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: