Liberul arbitru în ridicarea deasupra egoismului.

Întrebare: Dacă vorbim despre liberul arbitru, este clar că luăm decizii în lumea noastră, dar nu pare așa în spiritualitate. Creatorul ne conduce și trebuie să fim de acord cu El. Cum distingem între liberul arbitru în raport cu spiritualitatea și corporalitatea?

Răspuns: Nici nu pot explica acest lucru, deoarece libertatea noastră este în ridicarea deasupra egoismului. Libertatea se referă la eliberarea de egoismul nostru care ne obligă să acționăm așa cum dorește, deci liberul arbitru este în ascensiunea deasupra egoului.

În lumea noastră, nu există liberă alegere, desigur, pentru că ne subordonăm pe deplin egoului nostru. Chiar dacă ni se pare că am urcat deasupra și că suntem deja liberi, nu există așa ceva.

Libertate există doar în atingerea treptată a atributului care este opus ego-ului, atributul altruismului, când ascendem și devenim atât egoiști mai mari, cât și altruiști mai mari în același timp.

O stare de libertate apare în intersecția dintre ele, pe linia de mijloc, în care nu aparținem nici unei stări. Suntem liberi atât față de Creator, care este atributul iubirii și al dăruirii, cât și de atributul nostru, care este ura și primirea. Fiind între, pe linia de mijloc, obținem adevărata libertate. Este o stare care nu poate fi exprimată, deoarece este deasupra revelațiilor forțelor și atributelor de pe fiecare nivel al lumilor.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 1/5/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed