Liderii se nasc!

Întrebare: Un șef trebuie să fie capabil să controleze subordonații și procesul și rezultatele activităților. De asemenea, un lider trebuie să gândească sistematic, să vadă imaginea completă, nu detaliile sale. Cum poți cultiva gândirea sistemelor? Este posibil să o dezvolți sau este dată de natură?

Răspuns: Bineînțeles, acest lucru este dat de natură. Există oameni care înțeleg și sunt capabili să perceapă lumea ca un întreg organism comun. Vor să știe cum este conectat totul.

Și există oameni pentru care acest lucru este complet străin, deoarece nu este inclus în percepția lor generală. Le place să rezolve sarcini specifice. Sunt mai atrași de lucrurile mici, dar clare, care constau dintr-o anumită secvență. Ei o înțeleg mai bine.

De exemplu, cineva gestionează un proiect și cineva își administrează propria companie sau chiar statul. Dar asta nu îi face să fie lideri.

Întrebare: A fi lider este o alegere personală?

Răspuns: Nu. Omul se naște odată cu aceasta. Uneori o poți vedea chiar și la copii în comportamentul lor. Omul nu are neapărat rezultate bune la școală, într-o instituție sau la locul de muncă, dar treptat, pe parcursul anumitor circumstanțe, devine un lider.

Din „Abilități de gestionare” KabTV din 11.11.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed