Limba prin care Creatorul îți vorbește

Întrebare: Care este diferența dintre o persoană care biruiește răul care îi este revelat prin eforturile sale și o persoană care nu face eforturi pentru a-l depăși și așteaptă până când suferința se acumulează în măsura în care, în final, o va obliga să se miște din loc?

Răspuns:  O persoană care face propriile sale eforturi se salvează de suferință și economisește timp. Suferințele de care s-a ferit, ce se înmulțesc în timpul pe care l-a salvat, îi oferă un avantaj imens în concordanță cu intensitatea suferinței pe care a evitat-o. Și cu toate acestea, cineva are nevoie să adune un alt factor inclus în această formulă, Creatorul. Prin această stare El îți oferă posibilitatea de contact cu El, dar tu degradezi oportunitatea și nu mergi spre conexiune.

Toate aceste oportunități pe care le-ai degradat și nu le-ai realizat se acumulează în tine, ca Aviut suplimentar (vulgaritate / grosime), și ca pedeapsă, din moment ce nu ai vrut să acorzi atenție faptului că a fost un apel care a venit de la Creator. Mai degrabă, le-ai transformat într-o problemă obișnuită, care a venit de la rude sau de la un prieten care te-a insultat.

N-ai văzut că Creatorul și-a trimis mesagerul la tine, și în funcție de nivelul tău, ar fi trebuit să recunoști asta. Deci, ce propui să faci cu tine in această situație? Suntem obligați să dăm altora câteva lovituri, ciupituri, astfel încât să simți că nu sunt întâmplători toți acești oameni care te înconjoară, ci totul vine de la Creator, deoarece nu este nimeni altul în afară de El.

Este așa pentru că te afli într-o stare de inconștiență și nu simți. Ai nevoie să fii adus înapoi la conștiință, astfel încât să poți să te ridici la nivelul următor. Fiecare nivel, cu excepția relației tale, include relația cu Creatorul: „. Israel, Tora și Creatorul sunt Unul”.  Dar dacă nu acorzi atenție faptului că totul este conectat la Creator, că de la început totul a venit de la El și în final se va întoarce la El, atunci nu-ți vei finaliza clarificarea.

Astfel, ai nevoie să vezi întreaga lume ca îngeri-fie ei buni sau răi, ceea ce înseamnă cu senzații plăcute sau neplăcute – îndrumându-te spre calea cea dreaptă. Ei pot fi rudele sau copii tăi, cei care-ți ating inima, sau pot fi total străini, sau poate fi un oarecare eveniment în lume.

Indiferent în ce formă vine la tine-prin intermediul soției tale, copiilor tăi, prietenilor tăi, poliției, managerului de la locul de muncă, a problemelor de sănătate, vremii sau știrilor-trebuie s-o accepți ca manifestări diferite ale Creatorului. El este Cel care stă în fața ta și întreabă: „Ei bine, când vii la Mine? Eu vreau așa de mult să te îmbrățișez! Vino, urcă deja muntele meu!” Cu toate acestea, îți întorci spatele la El și te uiți în jos. Nu acorzi atenție faptului că întreaga lume este limba Creatorului, care vorbește cu tine.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 30/12/12, „Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed