Limbaj adaptat pentru suflet

165Limbajul Cărții Zohar este adaptat pentru suflet, în ciuda faptului că o persoană nu înțelege ce spune. Ca, de exemplu, o persoană care intră într-un magazin de parfumuri, chiar dacă nu a luat nimic de acolo, el a absorbit totuși aroma lor plăcută. (Moshe Chaim Ephraim, Degel Machaneh Ephraim).

În momentul în care începem să ne îndreptăm spre calitatea dăruirii în loc de primire, spre altruism în loc de egoism, începem să înțelegem despre ce vorbește Cartea Zohar și ce ne îndeamnă să facem. Prin urmare, îi urmăm cu ușurință recomandările și înțelegem că, Cartea Zohar este o instrucțiune pentru corectarea și umplerea sufletului.

Întrebare: Mulți înțelepți scriu că o persoană care studiază Cartea Zohar nu înțelege nimic, dar, citind-o, atrage o iluminare asupra sa care-l schimbă. De ce este aranjată în așa fel încât o persoană citește, dar nu înțelege?

Răspuns: Încearcă să citești cărți pentru adulți unui copil, nici măcar cele complexe, ci cele mai elementare, simple și cotidiene, și nici el nu va înțelege despre ce este vorba, pentru că nu cunoaște sensul cuvintelor.

Metoda constă în faptul că, deschizând Cartea Zohar și începând să o citești, tânjești după o conexiune mai mare cu prietenii tăi și, prin intermediul lor, presupunem, cu Creatorul, „presupunem” pentru că nu știi ce merge și unde. Dar toate aceste înclinații, împreună cu Cartea Zohar încep să dezvăluie sistemul intern al lumii din tine. În același timp, primești un fel de iluminare a luminii superioare, care te corectează. Și în acest fel avansezi.

Întrebare: Deci nu recomanzi să citim singuri Cartea Zohar? Trebuie să o citim împreună?

Răspuns: Preferabil împreună cu cel puțin două sau trei persoane.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 2/15/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: