Limbajul Cabalistului

Întrebare: Care au fost relaţiile dintre Baal HaSulam şi studenţii săi? Care a fost conexiunea sa cu ei şi cu scrisorile pe care le-a scris pentru ei?

Răspuns: Conexiunea dintre un Cabalist şi studenţii săi este descrisă foarte bine în scrisorile lui Baal HaSulam şi Rabash.

Ei au scris mai mult decât au vorbit. Practic eu nu l-am auzit niciodată pe Rabash spunând „Mi se pare că ochii mei văd prietenii, că braţele îi îmbrăţişează şi că picioarele mele dansează cu dragoste şi cu bucurie împreună cu ei într-un cerc şi apoi „eu-l” meu este anulat şi dizolvat în prietenii mei”.

Cât pentru Baal HaSulam, el a exprimat totul într-un mod academic.

Remarcă: Totuşi, el a răbufnit când a scris: „Singurul lucru care stă înaintea ta este iubirea de prieteni”.

Răspuns: El arătă spre asta ca fiind cel mai important lucru; altfel, la ce sunt bune toate celelalte acţiuni dacă nu există o intenţie clară de a uni grupul în care toate astea sunt revelate?

Adevărul este că există patru limbaje pentru explicarea acţiunilor: limbajul Tanakh, ex. Tora şi tot ceea ce există în urma ei, limbajul Talmudului, limbajul legendelor şi limbajul Cabala. Avem nevoie să conectăm toate acestea pentru a le putea explica în întregime.  Acesta este HaVaYaH – numele complet al Creatorului – adică o revelare completă a forţei superioare, proprietatea dăruirii în proprietatea primirii.

Iubirea de prieteni este revelată numai în asta. Aşadar, Baal HaSulam scrie că cea mai importantă porunca este porunca de unificare, iar acum se afla în faţa întregii lumi.

Sper foarte mult ca prin ajutorul unor figuri măreţe că Baal HaSulam şi Rabash să putem realiza asta. Cel puţin noi vedem cum se materializează totul.

Din lecţia de Cabala în limba Rusă 10/16/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: