Limbajul spiritual este etern

Întrebare: Articolele din Şamati au fost scrise din poziţia de dăruire în forme care erau apropiate generaţiei care trăia atunci. Nu ar trebui ca aceste articole să fie adaptate generaţiei curente?

Răspuns: Să fiu sincer, nu înţeleg care este diferenţa. Oamenii nu s-au schimbat de atunci. Dacă folosim exemple din timpul lor, ele se înţeleg şi de oamenii moderni de astăzi. Concepte ca părinţi, copii, hrană, suferinţă şi bine sunt concepte care sunt acceptate de toată lumea.

Au trecut mai puţin de o sută de ani de când au fost scrise articolele din Şamati. Pentru înţelepciunea Cabala aceasta nu este deloc considerată o perioadă de timp. Folosim cărţi de Cabala care au fost scrise acum 4000 de ani, iar asta este uimitor!

Imaginează-ţi că, deodată, întâlneşti pe cineva care a trăit în Europa acum o mie de ani. Nu ai găsi o limbă comună, impulsuri comune şi nu te-ai înţelege cu el. Dar, dacă ai întâlni o persoană care a fost implicată în înţelepciunea Cabala, chiar acum 4000 de ani, ai găsi un limbaj comun şi interese comune cu aceasta.

Ce ai putea să îl întrebi sau să înveţi de la el?! De fapt, înainte de acest declin al generaţiilor, oamenii erau mult mai apropiaţi de spiritualitate şi o simţeau mult mai distinctiv. Limbajul nostru ar fi absolut identic.

Întrebare: De ce toate limbajele s-au schimbat, dar nu şi ebraica?

Răspuns: Pentru că limba ebraică are o rădăcină spirituală care nu se schimbă.

Ebraica, aşa cum demonstrează acum oamenii de ştiinţă, este o limbă care a precedat chiar şi heroglifele egiptene. Este practic aceeaşi limbă pe care a vorbit-o Adam acum 6000 de ani. Şi, în general, ebraica este considerată cea mai veche limbă. Adică, este o limbă care provină din rădăcini spirituale, deci scrierea ei şi pronunţarea nu şi-au schimbat forma; până la urmă, rădăcinile spirituale sunt permanente.

Astfel, am putea vorbi liber cu predecesorii noştri spirituali, să îi înţelegem şi să comunicăm cu ei spiritual, şi asta facem. Atunci când urcăm la nivelele spirituale, de fapt, urcăm la ei şi începem să comunicăm cu ei. Dar nu mai este un nivel fizic, ci un nivel spirituale, iar ei ne sunt revelaţi ca nişte componente precise ale sufletului general.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 27.11.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: