Limitele științei

Comentariu: Bio-fizicienii spun că o persoană care știe științele își pune mereu trei întrebări : Cum a fost universul creat ? Cum a fost viața din univers creată ? Și cum învață creaturile să gândească ?

Răspuns: Acestea sunt într-adevăr întrebări serioase pentru oamenii de știință.

Înțelepciunea Cabalei explică totul într-o manieră foarte simplă. Forța majoră din lumea noastră, Lumina Superioară, a creat o dorință opusă ei, precum ceva din nimic. Dorința este creația creată din ceva ce nu a existat înainte. La urmă urmei, întregul univers este umplut doar de Lumina Superioară.

Întrebare: Nu există dorință în Lumina ?

Răspuns: Există o dorință în Lumina, dar este o dorință de iubire și dăruire, o dorință de a dărui, de a da. Și a creat o dorință de primire care s-a dezvoltat sub această influența. Lumina a creat dorința de primire, de la cel mai simplu până la cel mai complex organism.

Toate sunt reciproc conectate și reprezintă un sistem unic, un organism care se multiplică și înmugurește în diferire subsisteme, în patru faze stabilite de Lumina.

Lumina dezvoltă dorința inițială care a fost creată până când aceasta atinge o stare în care începe să gândească, să discearnă, să simtă și chiar să înceapă să se construiască independent pentru a se asemăna cu Lumina. Nimic nou pentru cabaliști aici, dar pentru oamenii de știință această este desigur o problemă pe care nu o pot soluționa.

Întrebare: Asta înseamnă că nu pot examină logic situația ?

Răspuns: Nu, în nici un caz. Știința a acceptat deja faptul că este limitată, deoarece tot ceea ce primim, înțelegem și resimțim sunt simțite prin filtrul atributelor noastre, care este limitat. Nu putem stă în față filtrului și să simțim Lumina pură, deoarece toate dorințele noastre și gândurile noastre sunt create de acest filtru. Nu putem atinge Lumina Superioară care ne-a creat, deoarece putem atinge doar ceea ce simțim prin acest filtru.

Cabală ne spune cum să creăm un anti-filtru, ceea ce înseamnă că Înțelepciunea Cabalei ne spune cum ar trebui să resimțim, înțelegem și să determinăm conexiunea noastră cu Lumina Superioară, care există înaintea filtrului, atunci când suntem în spatele filtrului tuturor atributelor noastre și a forțelor.

Pentru a putea face asta, trebuie să ne schimbăm atributul inițial de a primi spre un atribut de a dărui și atunci vom revela Lumina Superioară din noi, energia superioară, gândul creației și mintea superioară și doar atunci vom fi capabili să resimțim.

Asta înseamnă că trebuie să construim un model identic cu Lumina Superioară din interiorul nostru, pentru că este imposibil de sărit peste filtru. Înțelepciunea Cabalei ne ghidează în construirea modelului întregului univers, al întregii creații, în interiorul nostru.

Întrebare: Filtru există doar pentru a diminua Lumina și pentru a ne permite să o percepem gradual ?

Răspuns: Da, acestea sunt 5 cau 10 Sefirot, care diminuează Lumina Superioară, o înghite și o transmite către noi.

Putem construi un sistem identic în interiorul nostru care să influențeze Lumina Superioară prin noi în afară, iar aste este bază Înțelepciunii Cabalei. Prin urmare totul este în interiorul persoanei și totul poate fi obținut.

Când oamenii rămân în cadrul lor natural, desigur, se lovesc de un perete. Dar, în cele din urmă, toată lumea va realiza că suntem limitați, că avem cunoașterea finită. Și că nu există nicio cale de ieșire. Astfel, umanitatea va înțelege gradual că Înțelepciunea Cabalei este soluția.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Știri cu Michael Laitman” 09.06.2016

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed