Limpezind o imagine confuză

522.03Întrebare: Întreaga realitate este lumină și Kli, Creator și creație, celălalt și eu. De ce Zoharul pare atât de complicat și derutant?

Răspuns: Zoharul ni se pare complicat și confuz pentru că nu am ajuns la o imagine unificată. Avem „eu” și „lumea”, dorințele mele, gândurile mele și forțele care operează în întreaga realitate, iar împlinirile din ea par îndepărtate una de cealaltă și spulberate. Prin urmare, această forță de spulberare îmi oferă o imagine extrem de complexă, confuză. Pentru că nu văd toate acestea în unitate, iar separarea îmi aduce confuzie.

Atât cât putem vedea, dar nu în minte pentru că nu asta va ajuta, mai degrabă în simţire, adică în Kelim (dorinţe) mai corectate, toate aceste detalii ale percepției combinate împreună: eu, celălalt, Creatorul, studiul, grupul, mediul înconjurător, tot ce există, în măsura în care îmi doresc să le unesc, aceste eforturi îmi vor aduce lumină. Lumina mă va conduce la contemplarea unei imagini mai unificate, iar toate elementele tabloului vor începe treptat să se conecteze.

Din conexiunea tuturor acestor contrarii, care devin susținătoare și conectate unele cu altele, vine întreaga înțelepciune.

Cu cât erau mai îndepărtate și opuse toate aceste detalii ale imaginii realității, pe care acum le văd conectate între ele, atât susținându-se cât și completându-se reciproc, cu atât ating mai profund gândul despre creație, programul creației și procesul prin care trecem.

Din aceste contrarii, încep să trăiesc, să simt această înțelepciune uimitoare, să le conectez împreună în guvernarea superioară, să le corelez cu o singură forță.

Toate acestea sunt rezultatul influenței luminii asupra dorințelor și gândurilor mele împrăştiate, atunci când vreau să le conectez împreună.

Din partea a 2-a a Lecţiei zolnice de Cabala 2/16/11Cartea Zohar — Introducere: “Porunca a patra”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: