Linia dreaptă, construită din puncte multiple

Întrebare: Dacă am ales odată calea şi m-am ridicat deasupra egoismului, sunt liber cu adevărat sau trebuie să aleg din nou?

Răspuns: Pentru a atinge scopul creaţiei, noi trebuie să obţine starea Israel (aceia care aspiră către Creator), Tora (Lumina corecţiei) şi Creatorul sunt una şi să o experimentăm în toate proprietăţile şi dorinţele noastre.

De aceea, în fiecare moment al evoluţiei noastre, trebuie să ne aţintim corectă la unicitatea cu Creatorul, care constituie libera noastră alegere. Din toate punctele acestea de adeziune, construim o linie şi ajungem la destinaţia finală.

În alte cuvinte, nu este suficient să facem o alegere odată, ca mai târziu să faci tot ceea ce vrei să faci. Faci o alegere bazată pe condiţiile care îţi sunt revelate pe moment. Dar, data viitoare, vei fi complet diferit, o nouă creaţie, o nouă lume înăuntru şi în afară.

Şi asta pentru că tu continui să dezveleşti noi dorinţe de a simţii plăcere, puternice, care au proprietăţi diferite. Şi trebuie din nou să discerni condiţiile în care eşti pus, să găseşti punctul liberului arbitru, să decizi ce alegi şi să mergi înainte cu această nouă alegere.

Invers, în fiecare punct al călătoriei, trebuie să faci munca clarificării pentru a te distanţa de rău şi a alege binele şi a realiza în totalitate punctul de adeziune.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 11/26/10, “Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed