Litera Si Spiritul

Intrebare: Baal HaSulam spune in „Introducere la Zece Sefirot,” Paragraful 155, ca si daca nu intelegem textele Cabaliste, noi atragem puterea corectiei, Lumina care Inconjoara, doar prin simpla citire. Atunci de ce oamenii care cunosc aceste texte in mod profund nu ajung la dobandire?

Raspuns: Ei nu atrag puterea corectiei pentru ca Lumina care Inconjoara ar trebui sa se transforme in Lumina Interioara atunci cand este obtinut Masach (ecranul), care inseamna dorinta de a darui. Intrebarea este doriti sa dobanditi Masach? Sunteti atrasi catre corectie? Vrei sa revelati inclinatia rea? Sunteti pregatiti sa treceti prin asta desi este neplacut? Vedeti acest lucru ca pe o obligatie si o necesitate? Investiti toata energia in societate pentru a va afla sub influenta prietenilor? Doar atunci ei va vor ridica din dorintele voastre si va vor scoate din aceasta mlastina.

Atunci cand urati pe cineva trebuie sa faceti un efort sa il iubiti. Este ca si cum el v-a facut un rau si voi va ridicati deasupra acestora desi sentimentele de ura raman, si voi lucrati doar pentru iubire dorind sa ii daruiti mai mult decat daruiti propriului copil.

Faceti asta si va preocupati de inclinatia rea pentru a va corecta? Daca da, atrageti Lumina care Inconjoara si care actioneaza asupra voastra si va daruieste atributul necesar.

In acelasi timp sunteti abatuti de la cale, si sunteti intarziati de multe intreruperi, insa trebuie totusi sa avansati si sa va supuneti prietenilor vostri rugandu-i sa va ajute. Astfel evocati Lumina care Inconjoara, jinduind dupa acel atribut- de daruire si iubire- deasupra urii si respingerii. Chiar daca aveti dreptate in toate situatiile care va supara referitoare la prieteni, voi incercati totusi sa avansati „deasupra ratiunii”.

Cat despre cei de care intrebati, ei au de-a face cu intelepciunea si nu cu Tora- nu cu metoda corectiei- in care Lumina care Reformeaza este ascunsa. Ei citesc textele fara a se conecta cu inclinatia rea care se va revela sau este deja revelata. Ei nu vin la lectie pentru a se corecta, si nu studiaza Tora, ci intelepciunea. De aceea se spune: „ intelepciunea intre natiuni, credinta.” „Natiunile” se refera la aceia care nu vor sa se corecteze. Acelora insa care vor sa atinga unitatea li se spune „Evrei”, si aceasta este intreaga diferenta.

Avram a facut „cadouri” copiilor concubinelor, in sensul metodelor intermediare. Ei au studiat cu placere, au primi o anumita lumina, insa nu au ajuns la corectie si nu au urcat scara gradelor spirituale. Asemenea oameni studiaza materialul cu inima, il discuta, argumenteaza….

Noi nu discutam si nu argumentam nimic, pentru noi Lumina care Reformeaza este importanta. Nu conteaza cat de mult stie o persoana, este important sa se afle in contact cu textele care ii aduc puterea corectiei.

In fond, fiecare are parte de corectie, iar eu nu subestimez pe nimeni. Daca o persoana deschide cartile de Cabala, chiar daca se afla pe intuneric, ea totusi inainteaza.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 23/05/2012, “Introducere la Studiul Celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: