Literele care au venit la viață

Întrebare: Cum putem spune în fiecare moment, în ciuda oricăror probleme, că „Nu este nimeni în afară de El” și că „El este bun și binevoitor” dacă simt opusul pentru moment? Trebuie să combin sentimentele cu cuvintele?

Răspuns: Incepem să lucram de la o stare de incertitudine totală. Noi doar auzim și citim că „Nu este nimeni in afara de El.” Acesta este modul în care începe primul articol din Shamati: „Este scris: Nu este nimeni in afara de El.” Asta ne spun cabaliștii! Dar acestea sunt doar cuvinte pentru mine care nu au nici un sens. Deci, cum le dezvolt?

Incercsă transform aceste cuvinte în acțiuni care mă vor impresiona. Astfel, găsesc un grup în această lume, care susține că „Nu este nimeni in afara de El,” și ma încorporez în el, astfel încât el mă va influența și mă va convinge că într-adevăr nu este nimic altceva in afara de forța superioară. Cel puțin ei vorbesc despre ceea ce spun cabaliștii.

Ma conectez la acel grup și ma supun lui, ridicandu-i pe prietenii mei mai presus de mine, astfel încât principiul „Nu este nimeni in afara de El” sa se auda mai tare și astfel incat sa simt cât de important este. Încerc să fiu sub impresia acestui slogan, care între timp există doar pe hârtie pentru mine.

Dar dacă  lucrez cu prietenii mei, încep să primesc Lumina care Reformeaza prin ei. Aceasta Lumina este în cuvintele lor, și în măsura în care depun eforturi în cadrul grupului și mă supun lui, servindu-mi prietenii, Lumina schimbă acest slogan. Lumina este îmbrăcata în aceste cuvinte și le aduce la viață. Incep să simt viața din literele care alcătuiesc cuvintele „Nu este nimeni in afara de El.”

Incep să simt literele ca vase vii, care sunt pline de Lumină, și apoi vasele, dorințele mele, încep să se miște împreună cu aceste litere in functie de Lumina care trece prin ele. Nu este doar o Lumină, ci mai degrabă o Lumină „formatata”, care a luat forma acestor litere. Se pare că sunt impresionat în diferite moduri de propozitia „Nu este nimeni in afara de El”, și încep să vad, să înțeleg și să simt cum este exprimată în diferite stari și maniere. Invăț să lucrez cu ea.

Propozitia care obisnuia sa fie moarta pentru mine, doar un slogan scris, începe treptat să vină la viață. În consecință, încerc s-o împlinesc în diferite stari, in cele bune și in cele rele. Ma agat de ea în special în starile rele, deoarece între timp sunt un egoist. Daca unicitatea Creatorului, „nu este nimeni in afara de El” și „bun și binevoitor” imi este dezvaluita în moduri neplăcute, înseamnă că dobandesc vase de daruire si ca ma ridic peste această durere. Avansez catre starea „Nu face prietenului tau ceea ce nu-ti place.” Urasc aceasta stare și doresc să ma ridic deasupra ei. Nu cred că Creatorul mi-a provocat toate aceste probleme, ci mai degrabă, le atribui ego-ului meu. Astfel, dobândesc atributul lui Bina, „a dărui, în scopul de a darui.”

Apoi, în starile foarte neplăcute, încep să primesc stari plăcute, care este mult mai dificile, deoarece trebuie să ma ridic deasupra lor. Este deja credinta mai presus de ratiune pe cel de-al doilea nivel, nu doar mai presus de dorinta de a darui, ci, de asemenea, mai presus de dorinta de a primi. Lucrez deja cu AHP.

E ca și cum as lucra împotriva celui bun și binevoitor, ceea ce înseamnă că  primesc atât binele cat și răul în mod egal, ca si cum ar fi același lucru. Astfel, ajung la dragoste, despre care se spune: „Iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti”, iar apoi „iubeste-L pe Domnul tău,” cel mai înalt nivel al acestei stari, Keter.

Toata aceasta munca se face în „credinta deasupra ratiunii.” Luna vine de la Malchut, care se „sfințește” în starile sale cele mai întunecate, și prin asta începe să lumineze cu Lumina care se reintoarce la sursa. Nu are nimic al sau propriu, și nici nu are nevoie de nimic pentru sine. Ii spune soarelui ca vrea să fie ca el. Cu cat mai mult luna devine ca soarele, cu atat mai mult pământul determină toate aparițiile lunii, în măsura în care Malchut este adaptata lui Keter.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 24/04/13, Scrierile lui Rabash

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: