Literele Cărții Zohar exprimă conexiuni

526Întrebare: Literele despre care vorbește Zoharul exprimă tipurile de conexiune dintre noi?

Răspuns: Desigur! Numai conexiunea dintre noi! Fără conexiunea dintre suflete, autorii Zoharului nu ar fi fost capabili să obțină nimic. Totul se realizează în rețeaua de conexiuni dintre noi.

Ce atingem? Forțele dăruirii. Totalitatea acestor forțe de dăruire este numită Creator (Bo-Re, Vino și vezi), pe care Îl dezvăluim în conexiunea dintre noi; este calitatea dăruirii și a iubirii.

Dacă atingem acest lucru sub formă de forțe, atunci aceasta este dorința noastră, un vas pentru revelarea luminii. Dacă obținem o impresie în ea, lumina, atunci acesta este Creatorul, lumina care este revelată într-un vas, într-o dorință. În afară de asta, nu există nimic.

Tot ceea ce citim în Zohar sau în toate cărțile cabaliștilor sunt doar impresiile unei persoane, unui cabalist din atingerea forței de dăruire în cadrul dorințelor sale, conform echivalenței de calități. Ne vorbește despre dorințele sale, despre forța pe care a atins-o, despre impresia sa, pe care a explicat-o într-o formă atât de exterioară.

Este posibil să o exprimați în muzică, cântece și cuvinte frumoase sau poate fi explicată în limba Cabalei, Talmudului sau legendelor. Dar în final cabaliştii ne explică realizările lor.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/11Cartea Zohar, “Truma (Dăruire),” “Un curmal și un scaun Sedan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: