Literele Torei sunt nascute din coborari

Intrebare: Cum putem dobandi o asemenea dorinta puternica pentru spiritualitate astfel incat sa respinga toate celelalte dorinte corporale.

Raspuns: Sunt 613 dorinte in fiecare dintre noi, pe care trebuie sa le indreptam catre maretia si importanta daruirii, dragostei, conexiunii si garatiei mutuale in raport cu intelegerea noastra. Tot ce este extern propriilor mele interese, extern interesului invelisului, meu ar trebui sa devina mai important pentru mine decat dorintele mele corporale egoiste.

Daca o persoana divide dorintele sale externe si interne astfel si se directioneaza pe sine in exteriorul corpului sau este de ajuns pentru moment. Ar trebui sa ne verificam constant si sa incercam sa ne stabilizam pe acelasi sir de ganduri.

In cele din urma obisnuinta devine o a doua natura, iar prin eforturile pe care le intreprind, Lumina vine la mine. Apoi fac ceva eforturi mai mari, si astfel primesc si mai multa Lumina. Din acest moment incep sa ma construiesc pe mine deoarece „nu exista alta corectie pentru o persoana cu exceptia celei de a directiona toate momentele prezente si cele viitoare astfel incat sa fie dedicate si sa serveasca maretului Sau nume”( Baal HaSulam Scrisoarea18 ) putin mai mult de fiecare data. Din astfel de iesiri ( Yetziot in Ebraica) vine si Tora dupa cum este spus: „Tzion este acela din care va iesi Torah.”

La urma urmei, cand simt ca am scos intentia corecta, simt o deficienta in schimb, iar apoi pretind Lumina care Reformeazaa, numita Torah. Asa ca se dovedeste  ca din Zion , din asemenea iesiri, este nascuta Torah: nu din urcari ci mai de graba din coborari, din iesiri ale intentiei corecte.

De aceea constant adaug o  „litera” dupa alta, pana cand intreaga Tora trece prin mine.

Din partea intai a Lectiei Zilnice de Kabbalah 29/10/2012, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed