Lo Lishma: A Avea Ceva De Corectat

Intrebare: Este intentia Lo Lishma (pentru sine) un pas necesar in avansarea spirituala?

Raspuns: Bineinteles. De fiecare data noi descoperim ca actionam cu intentia Lo Lishma, adica pentru propriul beneficiu. Si apoi cerem Lumina care Reformeaza, pentru ca aceasta sa corecteze Lo Lishma pana la intentia altruista Lishma (de dragul Creatorului).

Eu am 613 dorinte, si daca in fiecare dintre ele actionez in interes propriu, aceasta se numeste Lo Lishma. Insa, daca actionez de drgul daruirii, aste este deja Lishma. Avem de a face cu doua stari necesare, in care una rezulta din alta. Prima data este revelata inclinatia rea, si apoi Tora (condimentul) o corecteaza spre inclinatia buna. Ca rezultat, intentia egoista devine altruista.

Sta scris; “Nu exista om drept pe pamant care sa nu fi pacatuit mai intai.” Noi trebuie sa ajungem la Lishma din Lo Lishma. Si la fel se intampla cu corectia tuturor 613 dorinte ale noastre.

Si daca nu imi corectez inclinatia rea, nu folosesc Lumina care Reformeaza conform metodei Cabalei, eu nu revelez atunci chiar propriul meu rau. Indiferent ce lucruri rele pot face in aceasta lume, nu este vorba despre acelasi rau despre care vorbim aici. Daca nu descopar in mine intentia de a primi, eu nu am absolut nici o legatura cu problema dorintei care trebuie corectata. Eu raman doar un “inger.”

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/6/2011, “Matan Tora (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed