Locul de resedinta: Grupul

Intrebare: La lectie noi terbuie sa aspiram catre un loc si sa unim totul intr-un singur lucru. Astfel, peste ani, mi-am dezvoltat diferite notiuni ale fenomenului spiritual. Cand citesc despre Bina si Malhut le percep diferit. Este posibil sa le reduc la un singur punct?

Raspuns: Ele intr-adevar trebuie sa devina un intreg. In esenta, Bina si Malhut sunt calitati ale Creatorului si ale creatiei. Noi nu stim exact ce este asta, dar cu toate acestea, interconectarile si relatiile lor indica uniune.

Bina coboara o parte din ea insasi in Malhut literele „ELE” „אלא” ale numelui Elokim. Malhut urca in Bina schimband numele din MA in IM. In spatele descrierilor acestor procese in Cartea Zohar deslusim legaturile care le conecteaza.

In consecinta, trebuie sa ne construim intentia. Prin unirea cu grupul, eu vad asta ca fiind locul, punctul focal unde calitatea de Bina, daruirea, sau Elokim este revelata. Aici imi ridic dorintele si aspiratiile. Aici este locul unde vreau sa ma unesc ca parte corectata de Malhut.

Sper ca Bina ma va ajuta prin intermediul vaselor ei ELE (אלא), care sunt coborate intentionat pentru a avea grija de mine, ca sa devina uterul matern pentru mine si sa ma inalte spiritual. In acest fel trebuie sa ma relationez la grup.

Grupul este sistemul care este imputernicit sa-mi prezinte Elokim, HaVaYaH (הויה). Este locul unde primesc hrana, si de unde Lumina si schimbarile vin la mine.

Conceptia mea despre grup depinde numai de cat sunt de capabil sa ma anulez in fata lui. Cel de Sus poate lua orice forma, dar se intampla numai la gradul la care cel de jos urca gradele de autoanulare si devine asemanator Lui, trecand prin fazele de conceptie, hranire si maturitate.

Asta este ceea ce vreau cand ma supun influentei grupului, locul care ne hraneste. Aceasta trebuie sa fie intentia mea la lectie: sa caut constant locul meu in povestea despre interrelationarea dintre Bina si Malhut.

Ele sunt conectate prin Zeir Anpin, prin HaVaYaH, calitatea iertarii, Lumina. Acesta este intregul sistem care ne dezvolta. Teritoriul nostru este partea de jos a Bina, Zeir Anpin si Malhut insasi. Acesta este locul unde este intreaga noastra viata, amandoua, si materiala si spirituala.

Aceasta se datoreaza faptului ca realitatea este una. Chiar daca acum vedem un tablou iluzoriu, este doar un defect in perceptia noastra, o iluzie cauzata de slaba noastra intelegere si simtire. Cand ceata incepe sa se imprastie, Lumea Superioara va veni din ea, conexiunea noastra cu grupul, cu celelalte suflete care vin din AHaP (AHP), adica in partea de jos de Bina, (ZAT), Zeir Anpin, si Malhut.

Despre asta vorbeste toata stiinta Cabalei. Aceasta este exprimarea relatiei noastre cu Creatorul, cu unitatea lui HaVaYaH si Elokim (Dumnezeu), pe care trebuie sa o obtinem.

Pentru asta, trebuie sa intelegem ca ZAT de Bina este grupul corectat in care ne regasim pe noi insine. Nu vom descoperi nimic in plus niciodata. Noi vom deosebi numai gradul abilitatii noastre de a ne uni in partea de jos a Binei, in grup. Acesta este locul nostru. Prin renuntarea la noi insine pentru puterea ei (Bina), noi vom revela realitatea noastra adevarata, care ne este ascunsa acum de o cortina netransparenta.

Din partea intai a Lectiei zilnice de Cabala 12/19/10. Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: