Locul in care suntem impreuna

Intrebare: Ce inseamna munca interioara?

Raspuns: Se presupune ca persoana face munca interioara 24 de ore pe zi. Se poate sa fie intr-atat de absorbita de asta, incat venind la lectie, nu vede nici un cuvant din carte, insa asta nu conteaza. Important este ce se intampla cu persoana, in sine.

Nu trebuie sa te invinuiesti. Munca interioara este atunci cand incerci, continuu, sa te mentii in adeziune cu esenta interioara a grupului. Drept rezultat, cand deschizi o carte, ceea ce vezi acolo nu sunt informatii externe, ci, mai degraba, informatia descrie moduri de uniune cu prietenii din grup si, mai mult de atat, cu sufletul comun, integral.

Incepi sa iti dai seama ca Studiul celor Zece Sfirot, Cartea Zohar, si alte scrieri cabaliste descriu doar diferite tipuri de conexiune intre tine si ceilalti. Daca vrei, sincer, sa iti lamuresti aceasta conexiune, studiezi, cu adevarat, Tora (cuvantul „Tora”, in ebraica, deriva din cuvintele „Ohr”, Lumina si „Oraa”, indrumare).

Intrebare: Deci, munca mea consta in gasirea acestei retele interioare dintre noi, asa-i? Asadar, cum folosesc lumea corporala pentru asta?

Raspuns: Intreaga noastra lume este acelasi fel de retea intre oameni, insa este manifestarea sa exterioara. De aceea o percepem ca fiind corupta.

Cat despre reteaua noastra de conexiune interna, experimentam 125 de grade consecutive a celei mai marete legaturi, a unificarii integrale dintre noi. Totusi, starea noastra de acum in lumea externa este obligatorie: aici este locul unde incepem si unde existam, asa incat trebuie sa sapam in aceasta conexiune, tot mai adanc.

Avem nevoie de un fundament care sa nu aiba legatura cu miscarea interioara si asta este ceea ce reprezinta reteaua de conexiune externa dintre noi., in care existam in lumea corporala. Abia acum incepe sa se vada cat de profund corupta este aceasta conexiune, caci, inainte, nici macar nu ne gandeam la ea. Asta este ceea ce ne obliga sa facem corectii.

Din Lectia zilnica de Cabala, 25.03.2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: