Logica lumii opuse

Intrebare: Inca nu inteleg cum actioneaza “forta miraculoasa” a cartilor Cabaliste. Cand sunt tratat de medic, pot vedea cum starea mea se imbunateste: imi masor temperatura si pot demostra ca febra s-a dus. De ce nu putem demonstra cum Lumina inconjuratoare actioneaza si sa inlaturam orice dubii?

Raspuns: Daca alerg dupa Lumina superioara cu dorinta mea egoista, la sfarsit nu voi putea obtine mai mult decat o mica raza, o « lumanare » mica (Ner Dakik) care ne umple cu forta vietii. Nu ne putem inversa direct natura. Si cum poate fi posibil,  daca tot ceea ce gandesc  este cum sa primesc si nu pot sa ma gandesc la cum este sa daruiesti, daca toata viata mea este centrata pe cum sa consum, sa castig, si sa calculez ce e mai bine doar pentru mine in fiecare situatie ? Nu vad nimic altceva !

Langa mine este lumea spirituala, dar nu o vad deoarece tot ceea ce pot simti este cum pot primi pentru propria placere. Si ce nu pot folosi ca sa ma bucure nu vad si nu simt ! Organele mele de simt pur si simplu nu percep ca daruirea de asemenea aduce bucurie pentru ca si ele pot simti doar cum pot primi mai multa placere din receptie. Asa sunt facut.

Ma aflu in fata unui filtru si asta filtreaza doar o parte: daca o anumita placere trece prin el la mine, sunt gata sa o accept. Dar daca ramane de cealalta parte si nu intra in mine, nu sunt dispus sa ies in afara mea si sa experimentez din afara.

Dar nu este aceasta metoda logica? Atragi Lumina care care te-a creat, cea care te poate si transforma. Ce este ilogic in asta? Sa fie faptul ca nu poti vedea aceasta Lumina cu proprii ochi? Cu siguranta nu ii poti folosi pentru asta.

Din partea a 4a a  Lectia zilnica de Cabala 2/23/2011, “Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: