Lucrand impreuna

265Etapa actuală a dezvoltării noastre este diseminarea, deoarece lumea are nevoie de interconectarea corectă sau, după cum spunem noi de garanţia reciprocă (Arvut).

Să presupunem că toată lumea este de acord: „Da, trebuie să fim conectați reciproc, altfel ne vom mânca unii pe alții.” Dar cum putem ajunge la un acord comun?

Aici intervine Cabala. Nu etapele preliminare când spunem „Fii un băiat bun”, ci Cabala, pentru că fără lumina superioară, fără atracția ei, nu te vei putea schimba. Întotdeauna te vei opune altora. Prin urmare, Cabala este necesară pentru oameni.

Ei trebuie să se asigure că este nevoie de bunăvoinţă unul față de celălalt, deoarece natura ne obligă la garanție reciprocă. Suntem pe o sferă mică și suntem complet conectați unul cu celălalt. Nu depinde de noi; este o condiție care ne obligă de sus, din natură și ne-a închis pe toți: „Și acum, rezolv-o”.

Fie vom stabili o confruntare și apoi toată lumea va înfige un cuțit în celălalt, fie vom încerca să ajungem cumva la o înțelegere.

Dar cum putem fi de acord dacă toți suntem egoiști și ne gândim doar cum să realizăm ceva folosindu-i pe alții? În același timp realizăm că nu mai funcționează prin celălalt, că dacă sistemul este rotund, atunci trebuie să acționăm împreună.

Centrul acestui sistem ar trebui să fie un scop comun pentru toată lumea: nu pentru mine, nu pentru tine, nu fiecare pentru el însuși ci pentru centrul sistemului. Cum ne putem schimba pe noi înșine, natura noastră? Pentru prima dată în istorie, ajungem la nevoia de a schimba nu tehnologia, nu societatea, ci omul însuși.

Și atunci va apărea Cabala ca singurul mijloc de a atrage puterea de corectare.

KabTV „Am primit un apel. Totul este din vina lui Laitman?!” 01.10.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: