Lucrarea de corectare a lumii, partea 1

Întrebare: Sunt foarte multe idei diferite despre cum ar trebui corectată lumea. Totul se reduce la acest scop foarte important și exaltat. Oamenii religioși așteaptă să vina Mesia și ca toți oamenii să devină religioși.

Oamenii „eco” înțeleg corecția lumii ca o ecologie îmbunătățită. Comitetul Național Britanic de Protecție a Mediului a publicat recent un raport care listează 50 din cele mai urgente măsuri de a „salva lumea”.

Iată câteva din ele: îmbunătățirea radicală a consumului energetic, introducerea globală de folosire a energiei solare și sensibilizarea opiniei publice pentru a reduce risipa de energie. Toate aceste măsuri sunt din partea celor Eco.

Întrebare: Ce înseamnă corecția lumii din punctul de vedere al unui Cabalist?

Răspuns: Cabala este o știință vastă care atinge fundamentele lumii și se extinde în toată adâncimea naturii. Așadar, înainte să vorbim despre corecția lumii, trebuie să vedem ce este stricat în ea.

Fiecare are propria opinie a ceea ce trebuie să fie reparat, deoarece grija principală a lor este pentru propria viață. Dacă întrebi o persoană în vârstă și una tânără, un bărbat și o femeie, pe cineva căsătorit și pe cineva necăsătorit, toată lumea îți va oferi un răspuns diferit.

Așa că, întâi de toate, trebuie să înțelegem dacă lumea este imperfectă și cum mai exact este. Această imperfecțiune depinde de om sau nu? Și dacă este așa, rezultă că omul trebuie să se schimbe și nu lumea?

Conform științei Cabala, lumea este atât de rea, deoarece a fost coruptă de la început. Toată lumea este familiarizată cu poveste cu Adam și Eva, care au trăit în Grădina Eden; totul a fost perfect până când ei au încălcat interdicția și au păcătuit prin faptul că au mâncat din mărul Copacului Cunoașterii. După aceea, șarpele, egoismul nostru, a început să conducă lumea. De atunci am început să ne dorim răul unul altuia și, evident, am rămas în modul ăsta până în această zi.

Aparent lumea ar fi fost mult mai bine dacă nu ar fi fost păcatul lui Adam. Dacă oamenii ar fi fost mai buni între ei, atunci, cu singuranță, lumea noastră, societatea noastră, ar fi fost mai bună.

Dacă te uiți la calitatea întregii naturi: inanimat, vegetativ și animat, chiar și acolo vei vedea că unul îl consumă pe celălalt și trăiește în detrimentul altuia. Deci totul se reduce la faptul că și asta are nevoie de corecție. Nu este nicio specie care să trăiască pe cont propriu. Caută să trăiască tot timpul în detrimentul altora, mai ales omul, care tot timpul își construiește bunăstarea sa în detrimentul altuia.

Rezultă că, pentru a corecta lumea, noi trebuie să ne corectăm natură generală. Iar Cabala susține că dacă natura umană este corectată, atunci întreaga lume ar fi mai corectată – totul se va uni într-un singur sistem coerent și chiar și lupii și oile vor trăi pașnic, unul lângă altul și un copil mic îi va conduce, așa cum este scris de profeți.

Din emisiunea de pe KabTV „O viata noua” 6/13/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: