Lucrul cel mai important este rugăciunea

239Cea mai importantă este rugăciunea. Adică, cineva trebuie să se roage Creatorului să-l ajute să meargă deasupra rațiunii, ceea ce înseamnă că munca ar trebui să fie făcută cu bucurie, ca și cum ar fi fost deja răsplătit cu raţiunea Kdușa, și ce bucurie ar simți atunci! (Rabash, articolul nr. 12 (1991), „Aceste lumânări sunt sfinte”).

Principalul lucru este apelul către Creator. Faceți tot ce vă stă în putință. Imaginați-vă lumea noastră umplută de Creator. Acționați ca și cum ați fi în interiorul Lui. Așa vă tratați prietenii, dar nu și pe toți ceilalți.

Ridicați-vă la nivelul credinței deasupra rațiunii și dezvoltați-o în cadrul grupului.

Cereți Creatorului să ne ajute să ne ridicăm deasupra stării noastre în calitatea de dăruire, deasupra a ceea ce vedem în lumea noastră și în noi înșine, în limitele rațiunii. Acest lucru se numește credință deasupra rațiunii. Iar această muncă ar trebui să fie în bucurie, ca și cum ar fi fost deja recompensată.

Întrebare: Care este rostul rugăciunii, dacă tu crezi că Creatorul este bun și face binele? Cine sunt eu să nu fiu de acord cu asta și să văd lucrurile altfel?

Răspuns: De ce să nu fii de acord? Tocmai pe baza faptului că tu presupui că El este bun și face bine, poți cere să ți se dea stări în care să fii ca El.

Întrebare: Dacă cer să-mi văd prietenii ca fiind cei mai mari din generație, răspunde Creatorul la o astfel de rugăciune?

Răspuns: Sigur. Să ceri să-ți vezi prietenii ca fiind perfecți este cea mai bună rugăciune.

Întrebare: Ce înseamnă să te rogi toată ziua? Este un gând, o abordare, un sentiment sau o acțiune?

Răspuns: Aceasta este percepția lumii în care domnește Creatorul. Dacă tratez această lume și pe Creator în acest fel, aceasta este rugăciunea. Vreau să fiu în această lume umplută de Creator și conectat în mod constant la grup.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, „Mergem cu credință deasupra rațiunii” Lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: