Lucrul cu textele cabaliste

Întrebare: Cărțile de Cabala afectează pe om dacă acesta le citește singur sau este nevoie să fie citite cu grupul?

Răspuns: Citește-le cum vrei, este de preferat ca acele cărți de Cabala să fie cu adevărat cărți cabaliste, să fie pentru nivelul tău și tu să te regăsești corect în acele cărți.

Întrebare: Care este criteriul pentru studiul corect al cărților?

Răspuns: Studiază lectura recomandată ție în cursurile de Cabala din comunitatea ta.

Întrebare: Și, de asemenea, cum lucrezi tu cu cărțile?

Răspuns: Am studiat în detaliu de mai multe ori sursele cabaliste primare. Există chiar articole și scrisori pe care le-am citit de câteva sute de ori și, de fiecare dată, am găsit în ele ceva nou. De altfel, în Cabala nu există nicio sursă pe care să fi cunoscut-o și să nu fi lucrat cu ea repetat, în limba originală.

Citesc, subliniez, scot citate, compar și caut material similar în care se revelează acest lucru în vreun fel. Aceasta este munca specifică oricărui cercetător.

Există mai multe variante de lucru cu sursele primare. Adesea le traduc și, dacă nu, încep să le abreviez, adică să le rescriu în limba originală, făcând ajustările necesare.

Textul care rezultă este ceea ce vreau să văd acum, în starea mea curentă. Poate, data viitoare, am să fac un rezumat complet diferit de acesta.

Lucrând la texte, pot să le desfac în paragrafe, să dau fiecărui paragraf un titlu, să pun întrebări și să dau răspunsuri, etc. Dacă este necesar, lucrez pe text ca și cum eu aș fi în el și el în mine.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 25/03/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed