Lucrul principal este dorința de spiritualitate

Baal HaSulam, Shamati 99: „El nu a spus păcătoşi sau drepţi”: Dacă omul nu are nicio dorinţă şi nicio aspiraţie pentru spiritualitate, dar se află printre cei care au dorinţă pentru spiritualitate şi îi plac aceşti oameni, atunci va prelua tăria lor de a izbuti, dorinţele şi năzuinţele lor, deşi el, prin calităţile lui proprii, nu are aceste dorinţe, aspiraţii şi nici puterea de a birui.

Dacă o persoană se află în interiorul unui grup, iar acei oameni pe care îi vede în grup îi sunt plăcuți și nu îi repugnă, atunci, fiind alături de ei, se impregnează treptat cu scopurile, aspirațiile, dorințele și idealurile lor.

Prin urmare, trebuie să fim conștienți că ne aflăm într-un grup cabalistic și să ne smerim în fața prietenilor noștri pentru a-i invidia și pentru a ne apropia de ei.

Întrebare: Ce înseamnă că oamenii care se străduiesc să atingă spiritualitatea îmi sunt plăcuți?

Răspuns: Îi iubești, îi respecți și vrei să fii ca ei și să fii alături de ei pentru că și ei, ca și tine, tânjesc după spiritualitate. Și îți dai seama că fără acești oameni nu vei ajunge la spiritualitate.

Întrebare: Îmi sunt plăcuți doar pentru că tânjesc după spiritualitate? Nu mă interesează cum sunt ei cu adevărat?

Răspuns: Bineînțeles că nu! Ce mai contează dacă sunt negri, albi, roșii, cu barbă sau cu urechi clăpăuge! Important este că am aceleași dorințe ca ei și tind spre același scop. Înțeleg că fără ei nu voi reuși să-l ating.

Imaginați-vă că vă aflați pe o mare dezlănțuită, în aceeași barcă cu oameni urâți și înfricoșători. Dar nu veți ajunge la țărm fără ei! Ce puteți face? Oricum, veți realiza treptat că asta este ceea ce vă înfățișează egoismul vostru.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, „Absorbim măreția scopului de la prieteni” Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed